Ağbaba: Seçilemeyeceğini anladı, yeni açılımın yollarını arıyor

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2021 Cumartesi 4:59 pm - Güncelleme: 10 Temmuz 2021 Cumartesi 4:59 pm

CHP’li Veli Ağbaba, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretindeki konuşmasını değerlendirirken, “Kürt halkına dün ‘terörist’ diyordu. Seçilemeyeceğini anladı, yeni açılımın yollarını arıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP Esnaf Masası, Niğde programına ilçe ziyaretleriyle devam etti. CHP Ulukışla İlçe Başkanlığı önünde toplananlara seslenen Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Diyarbakır’da yaptığı konuşmayı eleştirdi.

Erdoğan’ın “Çözüm sürecini biz başlattık ama sonlandıran biz olmadık. Çözüm sürecini bunların kötü niyeti ve gizli gündemleri sonlandırdı” dediğini hatırlatan Ağbaba, şu mesajları verdi:

“Yasin Börü diyor, Yasin Börü. Bilin ki bunu yüreği yanmış biri olarak söylüyorum. Onun derdi Yasin Börü ya da şehit değil. O şehit tabutlarını miting alanlarında kullanan bir zat. Efendim diyor, Kobani olayları, HDP… 6-7 Ekim, olaylar olmuş. Onlarca insan ölmüş. Kobani eylemleri olmuş mu, olmuş. Yasin Börü’yü bu kadar seviyorsan, 6-7 ay sonra Dolmabahçe’de aynı masada ne halt ettin sen, niye oturdun? HDP madem kötüydü, Dolmabahçe’de niye oturdun?”

“Kobani olaylarından sonra 29 Ekim günü, Cumhuriyete meydan okurcasına peşmergeyi konvoylar halinde Kobani’ye niye gönderdin?” diyen Ağbaba, “Aklımızla alay mı ediyorsun sen bizim, sen bizi tarih bilmez geçmişi unutur mu sandın? Çözüm sürecini ben bitirmedim diyor. Oylar düştü. Kürt halkına dün ‘terörist’ diyordu, şimdi yeni bir açılımın yollarını arıyor. Seçilemeyeceğini anladı, yeni açılımın yollarını arıyor” ifadelerini kullandı.

“TOSUNCUKLA SİYASETÇİLERİN İŞİ YOKSA BEN SİYASETİ BIRAKIRIM”

Çiflik Bank’ın ‘Tosuncuk’ lakaplı kurucusu Mehmet Aydın’ın ‘dolandırıcı olduğunun yüzünden aktığını’ söyleyen Ağbaba, “Ulukışla’da bir fukara Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili bir şey yazsa onu evinden alırlar. Adam, tosuncuk. Adam milyonlarca dolar dolandırmış, devletin haberi yok. İnanalım mı? İnanmayın. Bir şey söyleyeyim, ben siyaseti bırakırım. Yakında Tosuncukla bürokratların, siyasetçilerin ilişkisi yoksa, ben siyaseti bırakırım. Neden, ortaklar. Onun için konuşmuyor. Sezgin Baran Korkmaz, Mehmet Aydın, Faruk Özer hakkında. Bunların hepsiyle ortak onun için konuşmuyor” dedi.

Ağbaba, haklarını aramak için geldikleri Ankara’dan Manisa’nın Soma ilçesine dönerken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve madenci genç Ali Faik İnter’i de andı.

Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu: Çözüm sürecini biz sonlandırmadık