Afet bölgesini depremin ardından sel vurdu! 20 ölü

Yayın tarihi: 15 Mart 2023 Çarşamba 10:31 am - Güncelleme: 20 Mart 2023 Pazartesi 6:23 pm

Afet bölgesinde sağanak yağış nedeniyle çadır kentleri su bastı. Depremzedeler, şimdi de sel mağduru oldu. Adıyaman’da 4, Şanlıurfa’da 16 kişi hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin kış ayında meydana gelmesine rağmen depremzedeler için oluşturulan çadır kentler toprak zemin üzerine kuruldu. Çadırların su basması nedeniyle depremzedeler büyük bir mağduriyet yaşadı. Afetzedelerin yıkılan evlerinden kurtardığı eşyaları da sular altında kaldı.

Adıyaman’da sel felaketinde son olarak bir buçuk yaşındaki Zeynep Zümra Tekdal’ın cansız bedenine ulaşıldı ve can kaybı 20’ye çıktı

ŞANLIURFA’DA EĞİTİME BİR GÜN ARA

Şanlıurfa Valiliği, sağanak nedeniyle yarın il genelindeki tüm okullarda eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Şiddetli sağanak yağışın beraberinde getirdiği olumsuzluklar sebebiyle ilimizdeki tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 16.03.2023 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile ve engelli kamu görevlilerimiz de yarın idari izinli sayılacaktır” denildi.

MALATYA’DA ÇADIR KENLERİ SU BASTI

Malatya’da sağanak etkili oldu. Battalgazi, Yeşilyurt, Doğanşehir, Kale ve Pütürge ilçeleri ile kent merkezinde sağanak, sele dönüştü. Yağış nedeniyle depremzedelerin kaldığı çadırları, ev ve iş yerlerini su bastı. Öte yandan, sağanak nedeniyle ekili tarım arazileri de su altında kaldı.

 

ADIYAMAN’DA İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Selde etkilenen iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

 

KÖPRÜ ALTINDA CAN PAZARI

Depremin ardından selden en çok etkilenen kentlerden biri olan Şanlıurfa’da suya kapılanlar aranıyor. Öte yandan, arama kurtarma çalışmaları sırasında iki itfaiyeci de kayboldu. Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Su altında insanlarımız var onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Yetişmekte zorluk çekiyoruz” dedi.

YOLU YUTTU

Ulaştırma Bakanlığı’nın överek anlattığı yollardan biri olan Hilvan Bozova yolu sel felaketinde çöktü.

ŞANLIURFA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’Nİ SU BASTI

BİR KİŞİYE YILDIRIM ÇARPTI

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde arazide bulunduğu sırada çevresine yıldırım isabet eden Ömer Oturan, hastaneye kaldırıldı. Oturan’ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

İSKENDERUN’DA DA ÇADIRKENTLERİ SU BASTI

Depremden en çok etkilenen Hatay’da çadırlarda kalan çok sayıda vatandaş mağduriyet yaşarken, Sarıseki Mahallesi’nde de cadde ve sokaklar göle döndü.

KAHRAMANMARAŞ’TA DEPREMZEDELER ÇADIRLARINA GİREMİYOR

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde pazar alanına kurulan çadır kenti su bastı. Yağmur sonrası gölete dönen çadır kentte depremzedeler çadırlarına giremiyor.

ELAZIĞ’DA ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ

Elazığ’da bazı caddelerde ve alt geçitlerde su baskını meydana geldi. Araçların suya gömüldüğü görüldü.

DİYARBAKIR’DA ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Sağanak nedeniyle Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda Kadın Doğum Hastanesi Köprülü kavşağı alt geçidinde araçlar mahsur kaldı.

CHP’Lİ AYDINLIK İSYAN ETTİ: KAVŞAĞIN ALTINDA İNSANLAR VAR

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık kavşağın altında insanların ve arabaların olduğunu söyleyerek isyan etti. Aydınlık, “Sabahtan beri hem belediye hem valilik hem AFAD iki tane motoru çalıştıramıyor. Kavşağın altında araçlar var insanlar var. Yere gitsin belediyeniz de iktidarınız da her şeyiniz de bu memlekette iki tane motor çalıştıramıyorsunuz.” dedi.