Adıyamanlı depremzede: Burada 15 kişi kalıyoruz o kadar soğuk ki köpek ya da kutup ayısı bile kalmaz

Yayın tarihi: 15 Şubat 2023 Çarşamba 8:11 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2023 Çarşamba 8:14 pm

Kahramanmaraş’taki depremin yıkıma yol açtığı Adıyaman’da yaşayan bir depremzede, çadır yetersizliği nedeniyle kendi imkanlarıyla yaptıkları bir barakada kaldıklarını belirtti. Vatandaş, O kadar soğuk ki burada köpek kalmaz, kutup ayısı kalmaz” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremin etkileri devam ediyor. Bölgede arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, depremzedeler ise barınma sorunu yaşıyor.

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine bağlı Harmanlı beldesinde deprem nedeniyle evsiz kalan bir depremzede, kendi imkanlarıyla yaptıkları bir barakada 15 kişi kaldıklarını belirterek, “O kadar soğuk ki burada köpek kalmaz, kutup ayısı kalmaz” dedi.

CHP’li Tutdere iktidara seslendi! “Vatandaşlarımızı donmaktan kurtarmak için çadır gönderin”

AFAD veya herhangi bir kuruluş tarafından kendilerine çadır imkanı sağlanmadığına dikkat çeken depremzede, şunları söyledi:

“Burada 15 kişi kalıyoruz, alternatif yok. Devlet tarafından bir şey gelmedi. Sadece kepçeler geldi. Üç tane hayvanım telef oldu, kokuyor. Burayı kendi imkanlarımızla yaptık. Yarın bir yağış olsa… Görüyorsunuz işte. Yardım vatandaşlardan aldık sadece. Bir tane konteynır geldi, o mahallenin evleri sağlam zaten. Adıyaman’da en büyük yıkım Harmanlı beldesinde”