Adıyaman’da TELE1 ekibi son durumu bildirdi: Hala yiyecek yemek yok

Yayın tarihi: 8 Şubat 2023 Çarşamba 11:07 am - Güncelleme: 8 Şubat 2023 Çarşamba 3:02 pm

TELE1’den Engin Açar ve Cemal Aytekin Adıyaman’dan son durumu bildirdi. Açar, hala yiyecek ve kalacak yer sıkıntısının devam ettiğini bildirdi.

Deprem felaketinde yoğun şekilde etkilenen Adıyaman’da Engin Açar, yaşanan sıkıntıları anlattı. Açar, bugün itibarıyla desteklerin yoğunlaştığını bildirse de hala yiyecek, barınma ve akaryakıt sıkıntılarının devam ettiğini ifade etti. Açar, depremzedelerin 2 gündür kendi imkanları ile kurtarmalar gerçekleştirdiğini belirterek yardımların geç gelmesine tepki gösterdiğini bildirdi. Açar, “Bölgede ciddi bir yardım, gıda ve akaryakıt sorunu var. Bugün ekiplerin daha fazla gelmesiyle yardımların depremzedeleri ile buluşmasını umuyoruz” dedi.

YOĞUN BAKIM HASTASI OTOBÜSE SIĞINDI ‘İLACIMI VEREN YOK’

Engin Açar, Gölbaşı Devlet Hastanesi önündeki otobüsteki acı gerçeği kayda aldı. Kullanılamaz haldeki hastanedeki hastalar, bir otobüse sığınmış halde. Açar’ın mikrofon tuttuğu bir kişi, “Ben KOAH hastasıyım. Yoğun bakımda yatıyordum. Allah’ın bir ilacını veren yok. Kendim geldim otobüse. Çadırlar daha soğuk. Isınmıyoruz da ölmüyoruz. İlaç almaya ihtiyacım var. Yoğun bakımdayım ben” dedi.

 

“DEPREMDE 3. GÜN HALA SAHRA HASTANESİ YOK”

CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, otobüsteki içler acısı görüntü sonrası TELE1’de yaşanan duruma isyan etti. Adıgüzel, CHP Kriz Masası’na durumla ile ilgili haber vereceğini dile getirdi. 1999 Gölcül depremindeki sahra hastanelerini hatırlatan Adıgüzel şunları dile getirdi:

“Depremde 3. gün hala sahra hastanesi kurulmuş değil. Hastanın kendisi üşüyor. Bu otobüsü bizim belediyemiz koymuş. Gördünüz hallerini. Biz hemen üst baş temin edeceğiz. Sevk edilmesi gereken hastalar var. Kriz masası ile konuşacağım buraya hastane lazım. Gölcük’te 1999’da sahra hastanesi vardı içinde röntgen cihazları ve laboratuvar  bile vardı. 24 sene geçmiş, 3. günde hala bir sahra hastanesi yapılamamış. Şu blok yeni yapılmış 4-5 yıl bu da hasarlı. Fuat Oktay diyor ya yıkılanlar eski. Senin yeni yaptığın doğru dürüst kullanılamıyor.”

Açar, hastane başhekimi ile konuştuğunu belirterek oksijen tüpü sıkıntısı çektiklerini ifade etti. Açar, vefat eden kişilerin de hastaneye sevk edildiğini fakat hastanede yer kalmadığını da belirtti.