TELE1 Hatay’dan bildirdi! ‘Burada kaos hakim’

Yayın tarihi: 8 Şubat 2023 Çarşamba 10:20 am - Güncelleme: 8 Şubat 2023 Çarşamba 5:03 pm

TELE1 ekibi deprem bölgesinden yurttaşların sesini duyurmaya devam ediyor. Hatay’a giden Hazal Güven ve Umucan Yitük, kentteki son durumu aktardı.

Deprem felaketinde 3. gün. Binlerce kişinin öldüğü felakette hala binlerce kişi enkaz altında. Hatay’a giden TELE1 ekibi, son durumu anlattı.

Hazal Güven, yaşanan organizasyon sıkıntılarını anlattı. Güven, depremzedelerin bir üst geçit üzerinde toplandığını belirterek artçı depremlerin devam ettiği süreçteki tehlikeye dikkat çekti. Güven, çevre illerden gelen kişilerin düzenli olarak kente yardım getirdiğini ve kurulan tuvalet stantlarının yetersiz olduğunu bildirdi.

Telefon hatlarının da hala bağlantı sorunları olduğunu belirten Güven, alanda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu jeneratörleri sayesinde depremzedelerin telefonlarını şarj edebildiğini ifade etti. Battaniye ve çadır eksikliğinin Hatay’da hala devam ettiğini belirten Güven, yardım yapılması için çağrıda bulundu.

“SALGIN HASTALIKLAR KAPIDA”

Güven, Hatay’da bulunan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’na mikrofon tuttu. Çerkezoğlu, organizasyon sıkıntıları sebebiyle yaşanan hijyensizliğin salgın hastalıklara kapı açtığını belirtti. Hala enkazda insanlar olduğunu belirten Çerkezoğlu, arama kurtarma eğitimi almış üyelerini bölgeye getirtmeye çalıştıklarını belirtti. Çerkezoğlu, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’e konuyu bildirdiğini dile getirdi.

“İNSANLAR TUVALET İÇİN EVLERE GİRİYORLAR”

Güven, deprem bölgesinde yurttaşların risk alarak evlerindeki tuvaletleri kullandığını dile getirdi. Güven, “Vatandaşlar yapacak bir şeyimiz yok diyerek gir çık yapıyorlar. Oldukça tehlikeli” dedi.  Güven’in mikrofon uzattığı bir yurttaş, iki gündür aç olduğunu ve ateş yakarak ısındıklarını ifade etti.

 

Haluk Levent deprem bölgesinden telefon operatörlerine isyan etti!