Adil Karaismailoğlu MHP’li belediyenin projesine çöktü

Yayın tarihi: 28 Nisan 2023 Cuma 11:30 am - Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 11:30 am

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun “CHP’li belediyenin yapmadığı proje” dediği projenin MHP’li belediyenin projesi olduğu ortaya çıktı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun “CHP’li belediyenin yapmadığı projeyi milletimiz için üstlendik, bitirdik, yarın açıyoruz!” paylaşımı yaptığı Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün 2014 yerel seçimlerini kazanan ve 2019 yılına kadar görev yapan MHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü döneminin projesi olduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Murat Ağırel, Adil Karaismailoğlu’nun paylaşımını alıntılayarak yaptığı sosyal medya paylaşımında konunun detaylarını paylaştı.

“KÖPRÜNÜN ADI DEVLET BAHÇELİ KÖPRÜSÜYDÜ”

Murat Ağırel paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bu bilgi doğru değil. Bu köprünün adı “Devlet Bahçeli” köprüsüydü ve temeli 2016 yılında atılmıştı. Belediye Başkanı sizin ortağınız olan MHP’liydi. Köprünün 2019 seçimlerine kadar sadece 1/3’ü bitirilmişti. Ayrılan ödenek 215 milyon TL idi. Köprünün 1/3’ğne 2019 yılına kadar 120 milyon TL harcandı. Yani yarısından fazla harcanmıştı. Zeydan Karalar seçimi kazanınca duran inşaat için inşaatı yapan firmadan proje yenilenmesini istedi. Firma 600 milyon TL istedi. Zeydan Karalar mevcut bütçe ile köprüyü bitiremeyeceğini söyledi. Ödenek tahsis etmek yerine Cumhurbaşkanı kararı ile köprünün yapım işi Ulaştırma Bakanlığı’na devredildi ve ismi değişti. Peki, ne kadar bütçe ayırdınız: 700 milyon TL. Halkın parası köprü bahanesiyle kimin cebine girdi? Kimin cebinden çıktı? Kıyma niye 300 lira soğan niye 30 lira diye soranları bilgilendirmiş olayım…”

Karaismailoğlu, ‘Nereden aday olduğunuzu biliyor musunuz?’ sorusuna güldü