Adı İBB ile anılan DEM Partili Kenanoğlu: Taban aday istiyor, ‘CHP’ye oy vereceğiz’ desek bile uymaz

Yayın tarihi: 2 Şubat 2024 Cuma 3:24 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2024 Cuma 3:26 pm

Adı Başak Demirtaş’la birlikte İBB Başkan adaylığı için geçen DEM Partili Ali Kenanoğlu “Taban kesinlikle aday istiyor, ‘CHP’ye oy vereceğiz’ desek bile uymaz. Tabanımızı ikna edebilecek doneler gerekli” dedi.

Gözler yerel seçimlerde İstanbul’da göstereceği tavır merak edilen DEM Parti’de. Partide İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eş Başkan adaylığı için Başak Demirtaş ile Ali Kenanoğlu’nun ismi geçiyor. TELE1’den Onur Öncü’nün haberine partinin İstanbul’la ilgili tutumu 3 Şubat’ta kararlaştırılacak.

TELE1’e konuk DEM Partili Ali Kenanoğlu konuya dair “Tabanımız ‘Adayımızı istiyoruz’ diyor. DEM Parti cumartesi günü kayıtsız şartsız AKP’ye vermemek adına CHP’ye oy vereceğiz kararı alsa dahi taban bu karara uymaz. Çünkü tabanımızı ikna edebilecek doneler ve veriler gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kenanoğlu’nun açıklamaları şöyle:

‘TOP CHP’DE, SORUMLU DEM PARTİ DEĞİL’

“İstanbul açısından da CHP’ye açık çek verdik. Fakat bugüne kadar Sayın Özgür Özel’in ziyareti arkasından bizim eş genel başkanlarımızın ziyareti olumlu gidiyordu ama gelinen noktada durumun olumsuz odluğunu ifade etmem gerekiyor. Top CHP’de Bir uzlaşma olmayacaksa bunun sorumlu DEM Parti değildir.

Tanju Özcan belediye meclis üyesi dışarı çıkartılmayınca zabıta müdür vekilini görevden aldı

‘ADIM GEÇİYOR, HİÇBİRİMİZLE GÖRÜŞÜLMEDİ’

MYK toplantısında nerelerde aday çıkartılacağı konusu kararlaştırılacak. İstanbul’da seçime girme kararı alındığı taktirde akabinde adaylar ile görüşülecek. Benim ismim de bu havuz içerisinde konuşulan, önerilen, tartışılan isimlerden birisi. Hiçbir adayla bu konuda bir görüşme yapılmadı. Bunların tamamı aday çıkartıp çıkarmayacağımızdan sonraki süreçte uygulanacak süreçler. İstanbul’da ismi geçen ki sadece benim ismim geçmiyor.

‘TABAN BU KARARA UYMAZ’

Taban kesinlikle ama kesinlikle aday istiyor. İYİ Parti’ye gösterilen ilgi, alaka ve olanakların hiçbirisi HDP’ye gösterilmedi. Bu gerçeği görelim. Biz kimseye muhtaç değiliz, kimsenin taşıyıcısı değiliz. Biz bir siyasi partiyiz, bir duruşumuz, bir ideolojimiz var. Tabanımız ‘Adayımızı istiyoruz’ diyor. DEM Parti cumartesi günü kayıtsız şartsız AKP’ye vermemek adına CHP’ye oy vereceğiz kararı alsa dahi taban bu karara uymaz. Çünkü tabanımızı ikna edebilecek doneler ve veriler gerekiyor.”

CHP vekilliği düşürülen Can Atalay için AYM’ye gitti

Kaynak: TELE1