Tanju Özcan belediye meclis üyesi dışarı çıkartılmayınca zabıta müdür vekilini görevden aldı

Yayın tarihi: 2 Şubat 2024 Cuma 9:07 am - Güncelleme: 2 Şubat 2024 Cuma 9:07 am

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Meclisi toplantısında, kendisine iftira attığını ve hakaret ettiğini söylediği belediye meclis üyesi ve Zafer Partisi’nin belediye başkan adayı İlkay Bayrak’ın dışarı çıkarılması talimatı verdi. Bayrak dışarı çıkarılmayınca, Özcan zabıta müdür vekilini görevden aldı.

Bolu Belediye Meclisi toplantısında, Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Belediye Meclis Üyesi İlkay Bayrak arasında tartışma çıktı. Önce Bayrak, EKAP’ta evrak göremediğini, davet usulüyle yapıldığına dair bilgiler aldığını iddia etti. Bayrak Özcan’a, ““EKAP’ta, son yapılan ihalelerin birçoğunda hiçbir evrak göremedim. EKAP’tan çok anlamadığım için birkaç arkadaşıma sordum. Davet usulüyle yapıldığı söylendi. Neden davet usulüyle yapılmış?” diye sordu.

İlkay Bayrak’ın sorusuna cevap veren Özcan, “Sen EKAP’a giremiyorsun ki nereden bakacaksın? EKAP’a girmek için yeterliliğin olacak, onu bile bilmiyorsun” cevabını verdi.

‘ARKADAŞIM’ DEMESİ TARTIŞMAYI ALEVLENDİRDİ

Tanju Özcan’a ’arkadaşım’ kelimesini kullanarak tekrar cevap veren Bayrak, Özcan’la tartışma yaşadı. Özcan, İlkay Bayrak’ın üslubuna dikkat etmesini yoksa meclisten atacağını söyledi. İkili arasında yaşanan tartışmada ipler gerildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile İlkay Bayrak arasında büyüyen tartışma nedeniyle Başkan Özcan oturuma ara verdi. Özcan, tartışmanın ardından Zabıta Müdürü Hakan Yılmaz’a, Bayrak’ı salondan çıkarması talimatını verdi. Toplantıdan Zabıta Müdürü’nün atamayacağını söyleyen Bayrak, salonu terk etmedi.

ÖZCAN ZABITA MÜDÜR VEKİLİNİ GÖREVDEN ALDI

Oturumun tekrar açılmasıyla açıklama yapan Başkan Tanju Özcan, “Burada canı isteyen hakaret, iftira gibi şeylerle belediye meclisini ve beni zan altında bırakamaz. Bizi çok şükür, ihaleye fesat karıştırmakla, yetim hakkı yedirmekle suçlayan tek bir müfettiş bile olmadı. İlkay Bayrak’ı dışarı çıkarma talimatım yerine gelmediği için zabıta müdür vekilini görevden alıyorum. Toplantı düzeni sağlanamadığı için toplantının birleşimini kapatıyorum” dedi.

“TERBİYESİZLİK YAPANA HADDİNİ BİLDİRMEK FARZ OLDU”

Özcan, o anları sosyal medya hesabından, “Kimse resmi toplantılarda veya sosyal medya hesaplarından, Bolu Belediye Başkanı’na ve Bolu Belediye Meclis üyelerine iftira atamaz, hakaret edemez. Biz 5 yıl boyunca 30 kez müfettiş incelemesinden geçtik. Bugüne kadar 1 tane ihale ile ilgili veya akçeli iş ile ilgili herhangi bir işlem olmadı. Bu sebeple terbiyesizlik yapana da haddini bildirmek artık bana farz oldu” notuyla paylaştı.

Veli Saçılık, Tanju Özcan’ın rakibi oldu

Kaynak: TELE1