Adem Sözüer’den RTÜK’e tepki: Bir kuzudan bir post çıkar, kaç madde uyguluyorsunuz?

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2023 Perşembe 3:53 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2023 Perşembe 3:59 pm

Ceza Hukukçusu Adem Sözüer, RTÜK’ün TELE1’e iki ayrı gerekçeyle ceza vermesi hakkında, “Bir kuzudan bir post çıkar. Bir söylem var kaç madde uyguluyorsunuz?” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın sosyal medyada troller tarafından dolaşıma sokulan kumpas videosuyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından toplanan RTÜK, TELE1 dosyasını inceledi.

RTÜK, Merdan Yanardağ’ın sözlerinin çarpıtıldığı yayın hakkında “Terör örgütünü övme” suçundan beş kere yayın durdurma, TELE1’e ayrı olarak yedi gün ekran karartma ve yüzde beş idari para cezası verdi.

Eski İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Adem Sözüer, TELE1 ekranlarında Ülkü Çoban’ın moderatörlüğündeki canlı yayında karara tepki gösterdi.

Bir fiile iki ceza verildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Adem Sözüer, “Bir kuzudan bir post çıkar. Bir söylem var kaç madde uyguluyorsunuz? Akıl var, mantık var. Hukuken bu tek bir fiil. Bunun içinden cımbızla bir kelimeyi al, başka bir kelimeyi al, bir cümleyi hem ona hem buna. Böyle bir uygulama olabilir mi?” şeklinde konuştu.

Türkiye Yüzyılı! Trollerin hedef gösterdiği TELE1 7 gün karartılacak