Türkiye Yüzyılı! Trollerin hedef gösterdiği TELE1 7 gün karartılacak

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2023 Perşembe 3:15 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2023 Perşembe 3:31 pm

İktidarın sansür aygıtı RTÜK, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın montajlanarak çarpıtılan sözlerinin sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ve Yanardağ ile TELE1’in hedef gösterilmesinin ardından inceleme başlattı. RTÜK, TELE1’e 7 gün yayın durdurma ve yüzde 5 idari para cezası verdi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, 20 Haziran 2023 tarihinde yayınlanan 4 Soru 4 Yanıt programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözleri programdan günler sonra bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokuldu. AKP’li troller ve bazı İYİ Partili isimler tarafından hedef gösterilen Merdan Yanardağ tutuklandı.

Merdan Yanardağ’ın hedef gösterilmesinin ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) TELE1 hakkında inceleme başlattı. Bugün toplanan RTÜK, TELE1’in 7 gün karartılmasına karar verdi. Aynı zamanda TELE1’e yüzde 5 idari para cezası verildi.

İLHAN TAŞÇI: BU HALKIN CEZALANDIRILMASIDIR

Cezayı açıklayan RTÜK Üyesi, “D bendinden ceza verilse Merdan Yanardağ’ın programı 5 kez durdurulacaktı. Ama başka maddeden 7 gün ceza verdiler. Ceza durdurulmazsa TELE1 1 hafta kararacak. Bu halkın cezalandırılması anlamına gelir” dedi.

Taşçı sosyal medya paylaşımında da, “RTÜK, Merdan Yanardağ’ın yayını nedeniyle Tele 1’in 7 gün kapatılmasına % 5 para cezasına karar verdi! Gerekçe “toplumu kin ve düşmanlığa tahrik”
Ekran karartması için bu madde özel olarak seçildi. Terörü övmekten de 5 kez program durdurma, % 5 para cezasına hükmedildi” açıklamasını yaptı.

TELE1’in avukatı Evrim İnal karara itiraz edileceğini söyledi.