ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt: Mahir Ünal ulusal birliğimize saldırıyor

Yayın tarihi: 26 Ekim 2022 Çarşamba 3:58 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2022 Çarşamba 3:58 pm

ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal‘ın Cumhuriyet Devrimleri’ni ve Türkçe’yi hedef alan sözlerine, “Mahir Ünal bizim doğrudan doğruya ulusal birliğimize saldırıyor” diyerek tepki gösterdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, TELE1 ekranlarında Ülkü Çoban’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu. Hüsnü Bozkurt, suç duyurusunda bulundukları AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın Cumhuriyet Devrimi ve Türkçe’yi hedef alan sözlerine tepki gösterdi.

“MİLLETİ BİRBİRİNE DÜŞÜRÜYORLAR”

Hüsnü Bozkurt, Mahir Ünal’ın sözlerinin “milleti birbirine düşürmek” olduğu ve Mahir Ünal’ın Türkiye’nin ulusal birliğine saldırdığı değerlendirmelerinde bulundu.

Bozkurt şu ifadeleri kullandı:

“Burada bir zihniyet önemli. Adalet ve Kalkınma Partisi’ni yöneten aklı -kim yönetiyorsa- bir an önce bu yanlıştan dönmelerini öneriyorum. Bu doğru bir yol değil. Milleti birbirine düşürüyorlar. Milleti ötekileştiriyorlar. Bakın Mahir Ünal da bunu yapıyor. Benim için çok önemli değerler var. Dilim benim ses bayrağım kardeşim. Dilim benim ulusal birlik güvencem. Çünkü bir halkı millet yapan dil birliğidir. Tarih birliğidir, kültür birliğidir. Siz bir de dilimize saldırıyorsunuz. Eğer bu ülkede dil birliği olmazsa yani bütün çocuklarımız Türkçe ile eğitilmezse, olur olmaz dillerle eğitilirse biz ulusal birliğimizi koruyamayız. Mahir Ünal bizim doğrudan doğruya ulusal birliğimize saldırıyor.”

Cumhuriyet devrimlerini hedef almıştı! Mahir Ünal hakkında suç duyurusu

“AZİZ SANCAR BİNLERCE SAYFALIK MAKALELERİ HANGİ DİLDE YAZDI”

Hüsnü Bozkurt, Mahir Ünal’ın “Türkçe ile düşünce oluşturulamayacağı” yönündeki sözlerine de yanıt verdi.

Nobel Ödülü alan Aziz Sancar’ı ve çok sayıda yazar ve şairi örnek veren Bozkurt şunları söyledi:

“Türkçeyle düşünce üretilemez ne demektir Allah aşkına bana bir söyleyin. Peki Aziz Sancar, peki onlarca yazarımız Yaşar Kemal, peki onlarca ozanımız şairimiz Nazım Hikmet’ten Orhan Veli’ye Ahmet Arif’ten Cahit Sıtkı’ya onlarca şairimiz o canım dizeleri, o İnce Memed’leri, o kitapları, o Aziz Sancar binlerce sayfalık makaleleri hangi dilde yazdı? Ayıptır. Ayıptan öte suçtur. Bu suç takip edilmelidir.”

MUHALİF GAZETECİLERE DAVET ELEŞTİRİSİ

Bozkurt son olarak AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” programına muhalif gazetecilerin davet edilmesine de tepki gösterdi.

Sansür Yasası ve RTÜK’ün yargı engeline takılan TELE1’e üç gün ekran karartma cezası çerçevesinde konuyu ele alan Bozkurt şunları söyledi:

“Bugün 20 yıldır ülkemizi yöneten yönetim ‘Türkiye Yüzyılı’ bilmem ne. Muhalif gazetecileri çağırıyorlarmış, şuymuş buymuş. Yahu benim şu anda konuştuğum ekran için şu TELE1 ekranı kararsın diye RTÜK bir karar aldı. Yani öyle bir karar aldı ki üç gün ekranı karartacak, altı ay içinde yine aynı durumdan aynı maddeden bir ceza daha alınırsa tümden yayın hakkını elinden alacak.

Muhalif gazetecileri çağırıyormuş filan. Çiğdem Toker’i kutluyorum buradan. Bugün çok güzel bir yazı yazmış.
Yahu iki gün önce sosyal medya yasası diye bir dezenformasyon yasası çıkardılar tweet atanı üç yıl içeri atacağım diyorlar. Ondan sonra yok efendim çağıralım gidelim gelelim.”

Meral Akşener’den AKP’li Mahir Ünal’a: Türkçe düşünemiyorsan o senin kapasite problemin