HDP aday için tarih verdi!

Yayın tarihi: 1 Şubat 2023 Çarşamba 11:32 am - Güncelleme: 1 Şubat 2023 Çarşamba 11:33 am

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının şubatın ilk haftası açıklanabileceğini söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihi için 14 Mayıs’ı işaret etmesiyle birlikte muhalefetin de aday çalışmaları hızlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’ın adayının 13 Şubat’taki Altılı Masa toplantısında açıklanabileceğini söyledi. Emek ve özgürlük İttifakı’nın adayı ise öncesinde açıklanabilir. BBC Türkçe’ye konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Emek ve Özgürlük İttifakı için şubatın ilk haftasını işaret etti.

Aday belirleme çalışmalarının sürdüğünü belirten Buldan, “şubatın ilk haftası” adayın isminin kamuoyuna açıklanabileceğini ifade etti.

HDP: Kendi adayımızla seçime gideceğiz

GÜLTEN KIŞANAK’IN ADI GEÇİYOR

Kulis bilgilerine göre; adaylık için eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın adının geçerken, cezaevinden bir ismin aday gösterilmesinin avantaj ve dezavantajlarının değerlendirilerek karar verileceği ifade ediliyor.

İttifak adayının kadın olması yönünde beklentinin yüksek olduğunu dile getiren Buldan, “Aday bir kadın olabilir mi?” sorusuna ise “O henüz belli değil” şeklinde yanıt verdi.

UZLAŞI HALİNDE ADAY ÇEKİLEBİLİR

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin Kars İl Örgütü 4’üncü Olağan Kongresi’nde konuşmuştu. Buldan konuşmasında HDP’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adayını çıkaracağını duyurmuştu.

Buldan, “HDP kendi adayını çıkaracak kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla gidecek. Bizim Cumhur İttifakı’yla ne Millet İttifakı’yla herhangi bir ortaklığımız yok. Ancak ilkesel yaklaşımlarımız var bunları zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz müzakere edebiliriz, diyalog içinde olabiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

HDP yönetimi, “resmen muhatap alınmaları” halinde, Millet İttifakı ile ortak aday için müzakereye kapılarını açık tutarak ve ortak aday üzerinde uzlaşılması halinde, çıkardığı adayı çekebileceğini yapılan açıklamalarda belirtmişti.

“13 ŞUBAT’TA ADAYIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’de Bengü Şap Babaeker ile İsmail Küçükkaya’nın sunduğu, ‘Lider Masası’ programında konuşmuş, Altılı Masa’nın Saadet Partisi ev sahipliğindeki toplantısını işaret ederek, “13 Şubat’ta adayımızı açıklayacağız” demişti.