HDP: Kendi adayımızla seçime gideceğiz

Yayın tarihi: 7 Ocak 2023 Cumartesi 2:41 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2023 Cumartesi 3:12 pm

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kendi adaylarıyla seçime gideceklerini belirterek yakın zamanda cumhurbaşkanı adaylarını açıklayacaklarını ifade etti. Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise geçtiğimiz günlerde yayımladığı mektupta “Ortak adayda birleşilmezse trajedi olur” ifadelerini kullanmıştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Örgütü’nün 4’üncü Olağan Kongresi, kentteki bir düğün salonunda gerçekleşti.  Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP’nin yakın zamanda Cumhurbaşkanı adayını açıklayacağını ve seçime kendi adaylarıyla gideceğini söyledi.

Pervin Buldan: Tarih ne olursa olsun seçime hazırız

Buldan’ın açıklamaları şöyle:

“Şimdi herkesin dört gözle beklediği cumhurbaşkanı adayının kim olacağı meselesi. Biz HDP olarak en kısa zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. HDP kendi adayını çıkaracak kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla gidecek. Bizim Cumhur İttifakı’yla ne Millet İttifakı’yla herhangi bir ortaklığımız yok. Ancak ilkesel yaklaşımlarımız var bunları zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz müzakere edebiliriz, diyalog içinde olabiliriz. Ama HDP’nin şuan ki kararı kendi adayıyla seçimlere girmektir. Türkiye’nin tüm demokrasi güçleriyle birlikte emek ve özgürlük ittifakıyla birlikte kadınların, gençlerin onayıyla bu ülkede bütün kesimlerin önerilerini, görüşlerini alarak kendi adayını en kısa zamanda açıklamanın hazırlıklarını yaptığımızı belirtmek istiyorum. Hiç kimse HDP’yi A ya da B partisine bağlamasın. HDP, Türkiye’de bir iradedir, büyük bir güçtür ve bu irade de güce bağlı olarak seçimlerde büyük bir oy oranıyla çıkmayı hedefleyen bir siyasi partidir.”

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKINDAN GİZLİ TOPLANTI

Emek özgürlük İttifakı dün basına kapalı bir toplantı düzenlediği belirtdildi. Toplantıda ortak aday ya da HDP’nin aday çıkartıp çıkartmayacağı konusunda her hangi bir bilgi paylaşılmadı.

DEMİRTAŞ’TAN ORTAK ADAY  MESAJLARI

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir mektubunda “Muhalefetteki 22 partinin hepsi olmasa bile çoğu, örneğin 10 maddelik tek sayfalık bir demokrasi manifestosuyla ortak bir adayda birleşebilir mi? Bunu yapmamaları trajedi olur” ifadelerini kullanmıştı.  Demirtaş bundan sonraki paylaşımlarında da ortak aday vurgusu yaparak, “Seçime kadar seçimle yatıp seçimle kalkacağız”, “kararsızları ikna etmek lazım” gibi paylaşımlar yapmıştı.

Demirtaş: Ortak adayda birleşilmezse trajedi olur

TİP’DEN AÇIKLAMA

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın basın danışmanı şu açıklamayı yaptı:

“Genel başkanımız 2 gündür MYK kampı çerçevesinde yoğun toplantı halinde olduğu için ilgili açıklamayı henüz izleyemediğini ancak bu konuda TİP’in, daha önce kamuoyuyla paylaştığı görüşlerin açık olduğunu, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ortak açıklamasında da altı çizildiği üzere ilkelerimize uygun mutabakat ile belirlenmiş ortak aday seçeneğine daha yakın olduklarını ifade etti.”