Adalet Komisyonu’ndan istifa eden MHP’li Bulut sessizliğini TELE 1’e bozdu

Yayın tarihi: 8 Nisan 2022 Cuma 3:01 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2022 Cuma 3:01 pm

SULTAN EYLEM KELEŞ-TELE 1/ÖZEL

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut’un TBMM Adalet Komisyonu’ndan istifa ettirildiği iddia edildi. Bulut’un istifasının nedeninin geçtiğimiz aralık ayında, TBMM kürsüsünden adalet sisteminde liyakatsizlik olduğunu, yargı süreçlerinin uzadığını, tecrübesiz hakim ve savcıların önemli makamlara atandığını söylemesi olduğu ileri sürüldü. Bulut sessizliğini TELE 1’e bozdu.

Adalet sistemini eleştirdiği için MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından TBMM Adalet Komisyonu’ndan istifa ettirildiği iddia edilen MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, TELE 1’den Sultan Eylem Keleş’e konuştu.

MHP’li Bulut, Bahçeli’nin isteği üzerine istifa ettirilip ettirilmediği sorusuna önce “Bu konuda size bilgi vermek zorunda değilim. Dün zaten bir sürü yalan yanlış şeyler yazılmış, gündem olmuş” dedi. Ardından “Ne alakası var? Ben ayrılalı aylar oldu, Kendi irademle, kendi isteğimle ayrıldım” yanıtını verdi.

BULUT SORULARA YANIT VERMEYİP BASINI HEDEF ALDI

MHP’li Bulut sorulara yanıt vermek yerine basını hedef alarak propaganda yaptı. Bulut şu ifadeleri kullandı: “Basının ve Tele 1’in ne yapmaya çalıştığını hepimiz biliyoruz. Şu anda tüm hepinizin tüm derdi, İyi Parti’den milliyetçilerin, milliyetçi kökenlilerin tasfiyesiyle oluşan tüm türbülans ve kaosu perdeleyebilmek için MHP’yle ilgili aslı astarı olmayan haberleri servis ediyorsunuz. İdeolojik davranıyorsunuz, derdiniz kaos yaratmak. Bir başka milletvekili arkadaşım, bir komisyondan istifa ettiği zaman bu yoğunluk gerekçesiyle oluyor da MHP vekili aylar önce komisyondan kendi istek ve iradesiyle, başka çalışmalara daha fazla vakit ayırabilmek için ayrıldığı zaman neden buna bir anlam yükleyip aylar sonra olayın peşine düşüyorsunuz? Birçok komisyondan, birçok muhalif milletvekili de çeşitli gerekçelerle ayrıldılar, neden bunların peşine düşmüyorsunuz? Temsil ettiğiniz kurumların tek bir amacı var, siz de Cumhur İttifakı düşmanlığıyla hareket ediyorsunuz. Bu kadar. Şu anda bunun köpürtülmesinin nedeni Millet İttifakı’nın PKK ile ittifaka hazır hale getirmek için içerisindeki milliyetçi unsurların tasfiyesinden kaynaklı kaosu perdeleyebilmek için MHP’de bir kaos görüntüsünü sistemli bir şekilde yaymaya ve yaratmaya çalışıyorsunuz. DW’de dahil olmak üzere hepinizin eline, yüzüne bulaşacak. Elinizden geleni ardınıza koymayın.”

BAKİ ERSOY AÇIKLAMASI

Öte yandan MHP’li Bulut, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ile ilgili işleyen ihraç sürecine dair de “Bu konuyla ilgili bir yorum yapamam, şu anda işleyen bir süreç var. Söz hakkı sadece disiplin kurulumuza aittir.” ifadelerini kullandı.

MHP’de ‘Baki Ersoy’ istifası