İddia: Adalet eleştirisi yapan MHP’li Bulut istifa ettirildi

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 1:19 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 1:19 pm

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut’un TBMM Adalet Komisyonu’ndan istifa ettirildiği iddia edildi. Bulut’un istifasının nedeninin geçtiğimiz aralık ayında, TBMM kürsüsünden adalet sisteminde liyakatsizlik olduğunu, yargı süreçlerinin uzadığını, tecrübesiz hakim ve savcıların önemli makamlara atandığını söylemesi olduğu ileri sürüldü.

Bulut, TBMM’deki konuşmasında, “Yıllarıdır maalesef nitelikli, donanımlı savcılarımızın atıl bir şekilde görevlendirildiği, enerji ve birikimlerinden istifade edemediğimiz Yargıtay kurumunun çok hızlı bir şekilde ele alınması gerekiyor” diyerek nitelikli savcıların Anadolu’ya atanmasını “kızağa çekilmek” olarak nitelemişti.

YARGI ELEŞTİRİSİ YAPMIŞTI

Konuşmasında yargı sisteminde eksiklikler olduğunu söyleyen Bulut, “Yargıtay’ın baştan elden geçirilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullanarak “Hakim ve savcılarımız arasında etkin bir liyakat ve tercih sisteminin oluşturulması, çalışan, üreten işini disiplinli yapan hakim ve savcılarla, bu konuda gerekli titizliği göstermeyen hakim ve savcıların arasında fark yaratacak bir terfi sisteminin bir an önce oluşturulması gerekmektedir” demişti.

İSTİFA İDDİASI

Bulut’un bu konuşmanın ardından partisi tarafından TBMM Adalet Komisyonu’ndan istifa ettirildiği iddia edildi. DW Türkçe’den Eray Görgülü’nün haberine göre  Bulut’un bu konuşmasının ardından,  MHP lideri Bahçeli TBMM Adalet Komisyonu’ndan istifa etmesini istedi. Bulut, Bahçeli’nin isteği üzerine TBMM Adalet Komisyonu’ndan istifa etti.

MHP’de ‘Baki Ersoy’ istifası