Adalet Bakanlığı’ndan Ferhan Yılmaz açıklaması

Yayın tarihi: 13 Nisan 2022 Çarşamba 4:00 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2022 Çarşamba 10:41 pm

Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşamını yitiren Ferhan Yılmaz’la ilgili Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Abisi Hikmet Yılmaz, kardeşinin boğazında 20 santimlik ip izi olduğunu ve tahliyesine iki gün kala işkence edilerek katledildiğini öne sürerken bakanlık, Yılmaz’ın Silivri Devlet Hastanesi’nde kalp durması sonucunda hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ferhan Yılmaz’ın önceki gün yaşamını yitirdi. Yılmaz’ın abisi Hikmet Yılmaz, kardeşinin boğazında ip izi olduğunu ve tahliyesine iki gün kala öldüğünü söyledi. Yılmaz’ın iddiasına göre, kardeşi 60 gardiyanın baskı ve şiddetine uğradı. İddialara ilişkin Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

Açıklamada Silivri 5 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Ferhan YILMAZ dışında ölüm olayı yaşanmadığını, Yılmaz’ın ise tedavi gördüğü Silivri Devlet Hastanesi’nde Kardiyak Arest (Kalp Durması) nedeniyle yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

 

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde hükümlü olarak bulunan Ferhan Yılmaz’ın işkence nedeniyle öldüğü iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma neticesinde müteveffanın teşhisi yakını Mehmet Emin Yılmaz’a yaptırıldıktan sonra Cumhuriyet Savcısı ve Doktor bilirkişisi ile yapılan ölü muayenesinde; müteveffanın bedeni üzerinde tıbbi müdahale sırasında oluşabilecek semptomlar dışında darp cebir, kesici delici alet, ateşli ateşsiz silah yarası, boğma, boğulma izine ait bulguya rastlanmamış olup müteveffa, kesin ölüm sebebinin tespiti amacıyla otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiştir.”

Kamera kayıtlarının incelendiği, tanık ifadelerinin alındığı aktarılan açıklamada, “Bununla birlikte; olay üzerinde tüm şüphelerin aydınlatılabilmesi için kurumdan kamera kayıtları, tanık beyanları dosyaya delil olarak alınmış olup gönderilecek olan otopsi raporu ve toplanacak tüm sair deliller ile birlikte soruşturma titizlikle yürütülecek ve neticelendirilecektir” denildi.