Acun Ilıcalı İrlanda basınının gündeminde

Yayın tarihi: 25 Şubat 2023 Cumartesi 4:09 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2023 Cumartesi 4:09 pm

Televizyoncu Acun Ilıcalı, İngiltere’de Hull City takımını satın aldıktan sonra genç oyunculara fırsat vereceği bir takım daha satın almayı planladığını açıklamıştı. İrlanda basınında yer alan haberlerde Ilıcalı’nın Dundalk FC’nin yeni patronu olacağı iddia edildi.

İngiltere Championship’te mücadele eden Hull City kulübünü satın aldıktan sonra bir kulüp daha almayı planladığını açıklayan Acun Ilıcalı, yönünü İrlanda’ya çevirdi.

İRLANDA BASINININ GÜNDEMİNDE

İrlanda basını, geçtiğimiz günlerde Dundalk FC’nin maçını izlemeye giden Ilıcalı’yı takibe aldı. Konuyla ilgili yapılan haberlerde, Ilıcalı’nın, İrlanda Premier Lig’de mücadele eden Dundalk kulübü ile temasta olduğunu ve kulübün yeni patronu olacağı iddia edildi.

DUNDALK FC’DEN RESMİ AÇIKLAMA

Dundalk FC’nin sahipleri Sean O’Connor, Andy Connolly ve Alan Clarke; Acun Ilıcalı hakkında çıkan haberlere taraftarların tepki göstermesi üzerine bir açıklama yaptı. Kulüpten yapılan açıklamada görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Acun Ilıcalı’dan İngiltere’de benzeri görülmemiş uygulama

Dundalk FC’nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kasım 2021’de devraldığımızdan beri oyuncularımıza ve kadromuza odaklanmak kulübümüzün temel ilkesi olmuştur. Şehrimizle bağlantısı olan herkesin takımıyla gurur duymasını ve cuma günlerini o akşamki maçı sabırsızlıkla bekleyerek geçirmesini istiyoruz. Bunu göz önünde bulundurarak, maç günü saha dışı konularla ilgili açıklamalar veya açık mektuplar yayınlamak ideal olmaktan uzaktır. Ancak, Dundalk taraftarları ve kulüple bağlantılı kişiler tarafından gelecekteki yönümüzle ilgili dile getirilen endişeler göz önüne alındığında, düşüncelerimizi açıklamak için bugün hepinizle doğrudan iletişim kurmamız gerektiğini düşünüyoruz.

İlk olarak, çok sayıda taraftarın Birleşik Krallık’tan gelen raporlardan endişe duyduğunu tamamen anlıyoruz. Başka bir kulüple potansiyel bir ortaklığın nasıl çalışabileceğine dair herhangi bir bağlam veya bilgi olmadan, birçok taraftarın daha fazla sahiplik değişikliği konusunda endişeli olması elbette kaçınılmazdır. Ancak, destekçilerimiz gerçek endişelerini dile getirirken onlara karşı açık olmak gibi daha büyük bir sorumluluğumuz var.

Geçen yıl yaklaşık 700 taraftar, Taraftar Danışma anketimiz aracılığıyla bize ayrıntılı geri bildirimde bulundu. Taraftarların %75’inden fazlası, kulübü desteklemelerinin en önemli nedeninin ‘kulübün topluluğumuzu temsil etmesi’ olduğunu söyledi. Bu sonuç beklenmedik değildi. Bu nedenle, temel hedeflerimizden biri topluluk çalışmasıdır. Yakın tarihli bir örnek, Fyffes’in büyük desteğiyle Harry Taaffe Akıl Sağlığı Programının başlatılmasıdır. Önümüzdeki aylarda topluluk operasyonlarımızı daha fazla alana yaymayı umuyoruz.

Bir sonraki ana hedefimiz, tabii ki, futbol takımımızın başarısı. Geçen sezon Avrupa futboluna dönüşü garantiledik. Bu yılki amacımız, gelişmeye devam etmesi için Stephen’a mümkün olduğunca fazla destek sağlamaktır. Brian Gartland’ı yeni Futbol Operasyonları Başkanımız olarak atadığımız sürece, birinci takımın bütçesi arttı. Birçok kulübün büyük gelişmeler kaydettiği böylesine rekabetçi bir ligde son derece zorlu olsa da, harika bir menajerimiz, harika bir teknik direktör ekibimiz ve çok yetenekli ve özverili bir oyuncu grubumuz olduğuna inanıyoruz.”