Abdülkadir Selvi: Erdoğan, çok net ifadelerle istifasını istedi

Yayın tarihi: 15 Ekim 2020 Perşembe 10:37 am - Güncelleme: 15 Ekim 2020 Perşembe 10:37 am

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Işıklar yanıyor” tartışmasını başlatan Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım’ın artık o koltukta oturamayacağını işaret ederek, istifasını istediğini aktardı.

Abdülkadir Selvi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Işıklar yanıyor” tartışmasını başlatan Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım’ın istifasını istediğini aktardı. Erdoğan, “Çok arzu ediyorsan bu işi istifa edersin, gelirsin siyasetin içerisine girersin” sözlerini hatırlatan Selvi, krizin çözümü için Anayasa Mahkemesi’ni adres olarak gösterildiğini belirtti.

Selvi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan grup konuşmasında Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın neden olduğu tartışmaya değinmedi. Çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine açıklama yaptı. Erdoğan, çok net ifadelerle Engin Yıldırım’ın artık o koltukta oturamayacağını işaret etti, istifasını istedi” ifadesini kullandı.

İçişleri ve AYM arasında ‘Işıklı’ atışma

AYM üyesi Engin Yıldırım’ı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla girdiği polemikten hatırlandığını belirten Selvi, “Protest bir kişilik olarak tanınan Engin Yıldırım, ‘Işıklar yanıyor’ tweet’iyle darbe tartışmalarına neden oldu. Ne demişler, mahkemeler kararlarıyla konuşur. Ancak mahkeme üyeleri sosyal medyadan konuşmayı tercih edince bu tür sorunlara yol açıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN 

İçişleri ve AYM arasında ‘Işıklı’ atışma