ABD’nin Minnesota eyaletinde Vali OHAL ilan ederek orduyu göreve çağırdı

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2020 Cuma 1:37 am - Güncelleme: 29 Mayıs 2020 Cuma 1:37 am

ABD’nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde George Floyd isimli Amerikalının gözaltına alınırken polis tarafından öldürülmesi sonrası başlayan protestoların ardından Vali Tim Walz olağanüstü hal ilan ederek orduyu göreve çağırdı.

ABD’de George Floyd isimli Amerikalının polis tarafından gözaltına alınırken boğularak öldürülmesi sonrasında eyalette büyüyen olaylar Minnesota Valisi Tim Walz’u radikal tedbirler almaya yöneltti. Eyaletin birçok bölgesinde marketler yağmalanırken Tim Walz, az önce yayınladığı bir kararla Minnesota’da Olağanüstü Hal (OHAL) ilan etti ve Kara Kuvvetleri’ni olayları kontrol altına alması için göreve çağırdı.

Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, polis tarafından boğularak öldürülen Floyd için yapılan protestolarının önüne geçilebilmesi için Minnesota Ulusal Muhafız Güçlerinin görevlendirilmesi çağrısında bulunmuştu. Belediye Başkanı, olayların daha fazla büyümesine asla izin vermeyeceklerini açıklamıştı. Başkanın çağrısı üzerine Minnesota Valiliği, Minneapolis’te polise yardımcı olması için bölgeye Ulusal Muhafız güçlerinin gönderileceğini duyurmuştu.

Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, polis tarafından boğularak öldürülen Floyd için yapılan protestolarının bastırılabilmesi için Minnesota Ulusal Muhafız Güçlerinin görevlendirilmesi çağrısında bulundu. Belediye Başkanı, olayların daha fazla büyümesine asla izin vermeyeceklerini bildirdi. Başkanın çağrısı üzerine Minnesota Valiliği, Minneapolis’te polise yardımcı olması için bölgeye Ulusal Muhafız güçlerinin gönderileceğini duyurdu.

ABD’de ırkçılığa isyan! Binlerce kişi sokakta polisle çatıştı