ABD’den Türkiye’ye ‘Rusya’ yaptırımı

Yayın tarihi: 6 Nisan 2021 Salı 1:55 am - Güncelleme: 6 Nisan 2021 Salı 1:55 am

ABD yönetimi, Türkiye Savunma Sanayii Başkanlığı’na (SSB) ‘Rusya ile kurulan ilişkileri’ gerekçe göstererek yaptırım uyguladığını açıkladı. Yaptırımın resmi bildirimi ise 7 Nisan’da açıklanacak.

ABD’nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) kapsamında Türkiye Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve dört kurum yetkilisine yaptırım kararı aldı.  ABD Dışişleri Bakanlığı’dan yapılan açıklamada, bildirimin resmi olarak 7 Nisan’da yayınlanacağı bilgisi verildi.

Açıklamada, yaptırım uygulanan kişi ve kurumlar belirtildi. Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), SSB Başkanı İsmail Demir, SSB Başkan Yardımcısı Faruk Yiğit, Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanı Serhat Gençoğlu ve SSB Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığı Grup Müdürü Mustafa Alper Deniz yaptırımın uygulanmasına karar verilen kurum ve yetkililer oldu.

ABD daha önce Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Başkanlık yetkililerinden Mustafa Alper Deniz, Serhat Gençoğlu ve Faruk Yiğit’i S-400 nedeniyle yaptırım listesine eklemişti.