ABD Başkanı Trump’tan harekat açıklaması!

Yayın tarihi: 13 Ekim 2019 Pazar 5:06 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2019 Pazar 5:06 pm

ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, “Twitter hesabından Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Trump, Türkiye sınırındaki yoğun çatışmaya katılmamak çok akıllıca. Bizi yanlışlıkla Ortadoğu Savaşlarına sürükleyenler hala savaşa katılmamızı istiyor. Ne kadar kötü bir karar verdiklerinden haberleri yok. Şimdi de savaş ilanı istesenize” dedi.

“BIRAKIN SAVAŞSINLAR”

Bundan iki yıl önce Suriye’nin farklı bir bölgesinde Irak’ın Kürtlerle savaşacağını hatırlıyor musunuz? Birçok insan, Kürtlerle Irak’a karşı savaşmamızı istedi. Hayır dedim, Kürtler savaşı iki kez bıraktılar. Şimdi aynı şey Türkiye ile oluyor. Kürtler ve Türkiye yıllardır savaşıyor. Türkiye, PKK’yı teröristlerin en kötüsü olarak görüyor. Diğerleri gelip taraflardan biri için savaşmak isteyebilir. Bırakın savaşsınlar! Biz durumu yakından takip ediyoruz. Sonsuz savaşlar!

İşte Trump’ın paylaşımları:

ESPER’DEN AÇIKLAMA

Öte yandan ABD Savunma Bakanı Mark Esper, katıldığı programda Başkan Trump’ın ABD askerlerine Suriye’nin kuzeyinden güneye doğru ilerlemelerini, ancak ülkeyi tamamen terk etmemesini söylediğini açıkladı. Buna göre, 1000 asker ülkenin güneyine kaydırılacak, ülkeden tamamen çıkmayacak.