A Haber’de Meral Akşener için çirkin sözler!

Yayın tarihi: 29 Nisan 2023 Cumartesi 1:45 am - Güncelleme: 29 Nisan 2023 Cumartesi 3:08 am

Yandaş Onur Erim, katıldığı A Haber canlı yayınında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘e yönelik çirkin bir ifade kullandı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, olaya tepki göstermek için A Haber’in önünde basın açıklaması yapmak üzere toplandı.

A Haber canlı yayınına konuk olan iktidar yanlısı Onur Erim, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik skandal bir ifade kullandı. Erim, Akşener’in “O terörist eli, bu ele değse; vallahi keserim, billahi keserim” şeklindeki açıklamasına ilişkin “Elinin değmemesi çok mühim değil, başka bir şekilde değmiştir” dedi.

Erim’in skandal ifadeleri kısa sürede sosyal medyada yoğun tepki toplarken İYİ Parti teşkilatları da harekete geçti.

“ÖZÜR BEKLİYORUZ”

Erim’in skandal ifadeleri kısa sürede sosyal medyada yoğun tepki toplarken İYİ Parti teşkilatları da harekete geçti. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, olayı protesto etmek için A Haber binası önünde toplandı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım, son gelişmelere ilişkin A Haber önünden KRT TV canlı yayınına açıklamada bulundu. Yıldırım, “Kadın dediğimiz zaman annemiz, kız kardeşimiz, eşimiz; geleceğimiz aklımıza gelir. Bu tür kavramları belki lügatlarda okumuş olabilir ama hayatında bir değer görmeyen Onur Erim’i bu davranışından ötürü protesto ediyoruz. Bu konuyla ilgili bir özür bekliyoruz” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu:

Derhal özür dileyecekler. 14 Mayıs’tan sonra da hesap verecekler.

Meral Akşener: Seçimi insanları birbirine düşürerek götüremeyeceksin

“SİYASETİ ARINDIRMAK GEREK”

Erim’in bu sözleri sosyal medyada infial yaratırken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter’dan şunları yazdı: “Siyaseti ahlak dışı ve cinsiyetçi söylemlerden arındırmak gerek. Bu kirli söylemleri kınıyor, İYİ Parti Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’in her zaman yanında olduğumuzu tekrar hatırlatıyorum.”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım, tüm İstanbul il teşkilatını A Haber önündeki basın açıklamasına davet etti. Yıldırım, “Tüm İstanbul il teşkilatımızı, Genel Başkanımıza dil uzatan Onur Erim denen terbiyesize haddini bildirmek üzere A Haber önünde yapacağımız basın açıklamasına çağırıyoruz. Bu ahlaksızlık, terbiyesizlik yanınıza kalmayacak!”