Uğur Dündar, ‘Bezmenler’ kavgasını anlattı

Yayın tarihi: 4 Ekim 2021 Pazartesi 5:03 pm - Güncelleme: 5 Ekim 2021 Salı 2:46 pm

Anında Manşet’tin bu haftaki konukları Gazeteci Uğur Dündar, “internetçi abi” olarak bilinen İstanbul Belediye Meclis Üyesi Dr. Taylan Yıldız, “pqueen” nickname’li Pelin Baynazoğlu, Ömer Serdar Özkan ve Kenan Sürmeli oldu.

TELE1’de Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programına gençler konuk oldu. Sosyal medyada yüz binlerce kullanıcı tarafından takip edilen Taylan Yıldız, Pelin Baynazoğlu, Ömer Serdar Özkan ve Kenan Sürmeli, Mollaveisoğlu’na önemli açıklamalarda bulundu.

Programda “Gençleri umutsuz eden şeyler nedir?” diye soran Uğur Dündar’a yanıt veren Levent Balım, en büyük sorun olarak ekonomik konjonktürü gösterdi. Kendisiyle sosyal medyadan iletişime geçen bir gencin spor yapmak istediğini ancak et tüketemediği için spora fazla ağırlık veremediğini anlatan Sürmeli, binlerce gencin de aynı durumda olduğunu ifade etti.

“ARKADAŞLARIN DÜNYASINDA RTÜK YOK”

Mollaveisoğlu, “Arkadaşların dünyasında RTÜK yok, bizde var. Üzülerek gençlere hatırlatalım” diyerek internetteki kısmi “özgürlüğe” de dikkat çekti.

Öte yandan Ömer Serdar Özkan, Z kuşağına yönelik birçok projenin siyasi kaygılarla gerçekleştirildiğini söyledi.

“İnternetçi abi” olarak bilinen Taylan Yıldız, gençlerle iletişime geçebilmenin en önemli yolunun “RTÜK baskısından uzak”, “samimi” olmayı gerektirdiğini söyledi. Yıldız, “Bu gündemin içinde olmamalılar” dedi.

Uğur Dündar, Müjdat Gezen’in mesajını okuyup yandaş basını tiye aldı

“BENİM KİTLEMİN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK”

Kendisini takip eden gençlerle iletişim halinde olan, “pqueen” nick name’li Pelin Baynazoğlu, gördüğü en büyük sorunun işsizlik olduğunu söyledi.

Levent Balım, programa gelmeden önce yaşadığı bir anısını şöyle anlattı:

“Buraya gelirken Pelin’le birlikte yemek yemeye oturduk. 7-8 yaşlarında. Bana yemek alır mısınız, dedi. Pelin hemen hızlı davranıp ona yemek ısmarladı. Böyle bir şeyin olmaması lazım. Benim verdiğim vergiyi ben biliyorum. 90 milyonluk ülkede bu kadar insanın vergisiyle o çocuk orada yemeksiz kalmamalı anlatabiliyor muyum? O bir tane çocuğa bile sahip çıkması lazım bu devletin. Burası Türkiye ise, bu kadar insan vergi veriyorsa bir tane bile çocuğun aç kalmaması lazım. Benim derdim bu. Gençlerin de bu olduğuna eminim”

BAYNAZOĞLU DUYGULARINA HAKİM OLAMADI

Pelin Baynazoğlu, yüzde 65 oranında kadın izleyicisi olduğunu belirterek İstanbul Sözleşmesi hakkında görüşlerini paylaştı. Yüz binlerce genç kadın tarafından takipçisi olan Baynazoğlu, erkekler tarafından öldürülen kadınlardan bahsederken duygularına hakim olamadı. Konuşmakta güçlük çeken kadın şunları söyledi:

Türkiye’de kadınlar her gün şiddete uğruyor. Kusura bakmayın duygularıma hakim olamıyorum. Sokağa çıkıyoruz istediğimizi giyemiyoruz. Şort giyersek tacize uğruyoruz. Bir türlü istediğimiz gibi yaşayamıyoruz. Bütün bunlar yaşanırken Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nden çekiliyor. Ama iş yerinde, ama evde, bir şekilde ayrımcılığa uğruyoruz. E bizi kim koruyacak? Şu anda o kadar büyük bir nefret var ki, kadınlara ve cinsel yönelimi sebebiyle başka başka insanlara… Bunun alemi var mı ya?