Evli olduğu kadını ruhsatsız tabancayla öldüren katile ağırlaştırılmış müebbet!

Yayın tarihi: 29 Aralık 2020 Salı 7:22 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2020 Salı 7:23 pm

2018 yılında evli olduğu Ayten Deligözoğlu’nu ödüren Hasan Deligözoğlu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Avcılar’da 2018 yılında 10 yıldır evli olduğu Ayten Deligözoğlu’nu ruhsatsız silahla bir el ateş ederek öldüren Hasan Deligözoğlu’nun yargılandığı dava bugün Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tutuklu sanık Hasan Deligözoğlu’nun getirildiği duruşmaya, Ayten Deligözoğlu’nun ailesi ve avukatları Hasret Adıgüel, Efkan Bolaç ve sanık avukatı da katıldı. Şikayetlerinin devam ettiğini belirten müştekiler, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

KATİL HASAN DELİGÖZOĞLU, BERAATİNİ TALEP ETTİ

Tutuklu sanık Hasan Deligözoğlu esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasında “Ben olayı başından bu yana, tüm yaşadıklarımı bütün samimiyetimle anlattım. Benim yuvam dağıldı, iki çocuğum perişandır. Ben eşimi öldürmedim, söyleyeceklerim bu kadardır. Adaletinize ve vicdanınıza sığınıyorum, beraatimi talep ederim” dedi.

İNDİRİMSİZ CEZA!

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Hasan Deligözoğlu’nun “Eşe karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. Heyet, sanığın sabıkalı geçmişini de dikkate alarak cezada indirim uygulamadı.

Ayrıca heyet, sanığın “Ruhsatsız silah taşıma” suçundan 7 bin 900 lira adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

“BİRAZ DA OLSA İÇİM RAHATLADI”

Davanın ardından yapılan basın açıklamasında konuşan Ayten Deligözoğlu’nun kardeşi Sultan Gültepe, şunları söyledi:

“Bugün biraz da olsa içimiz rahatladı. Çok şükür kardeşimin katili ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırıldı. Aytenim cennetinde rahat uyuyacak. Biz sonuna kadar mücadele ettik, sonunda kazandık. Öldürülen kadınların aileleri, mücadelelerinden vazgeçmesinler, onların da yanında olacağım. Kardeşim rahat uyuyacak. Buna inanıyorum”

“AYTEN EN AZINDAN RAHAT YATACAK”

Aile Avukatı Hasret Adıgüzel ise “İki yıl sonra adaletin tecelli ettiğini gördük, buruk da olsa sevinç içindeyiz. Ayten’i bu olay hiçbir şekilde geri getirmeyecek ama en azından rahat yatacak diyoruz” dedi.

Maltepe’de öğretim görevlisi Aylin Sözer yakılarak öldürüldü

Malatya’da kadın cinayeti: Çok sayıda sabıka kaydı olan Mehmet Taş evli olduğu kadını öldürdü