İki kadın cinayeti daha! Öğretim görevlisi Aylin Sözer yakılarak, Selda Taş vurularak öldürüldü

Yayın tarihi: 29 Aralık 2020 Salı 1:37 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2020 Çarşamba 12:04 pm

İstanbul, Maltepe’de, Kemal Ayyıldız isimli erkek, öğretim görevlisi Aylin Sözer’in üzerine yanıcı madde döktükten sonra ateşe verdi. Sözer, hayatını kaybederken, zanlı Ayyıldız komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine de saldırdı. Ayyıldız gözaltına alınırken çevredekiler linç etmek istedi.

Kadın cinayetleri durdurulamıyor. İstanbul’da öğretim görevlisi Aylin Süzer, eski sevgilisi tarafından vahşice yakılarak, Malatya’da da Selda Taş, eşi tarafından başından vurularak öldürüldü.

Malatya’da kadın cinayeti: Çok sayıda sabıka kaydı olan Mehmet Taş evli olduğu kadını öldürdü

İstanbul Maltepe’de Kemal Ayyıldız isimli erkek, özel bir üniversitede öğretim görevlisi Aylin Sözer’in üzerine yanıcı madde döktükten sonra ateşe verdi. Kadın yanarak, feci şekilde hayatını kaybederken, şüpheli ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine de saldırdı.

Kemal Ayyıldız gözaltına alındığı sırada çevredekiler linç girişiminde bulundu. Bu sırada dairede çıkan yangını itfaiye ekipleri söndürme çalışmasına başladı. Binanın dumanla dolması nedeniyle diğer dairelerde bulunan vatandaşlar ve çocuklar tahliye edildi. Dehşet apartmanında kalanların binadan çıkarken yaşadıkları panik kameralara yansıdı. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor.

AKŞAM EĞİTİM VERECEKTİ

Bir üniversitede görevli olan Sözer’in ölümünün ardından üzücü bir detay ortaya çıktı. Akademisyen kadının Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, bu akşam 20.00’de “Çocuk Resimlerinin Analizi” konulu bir eğitimin duyurusu yer aldı.

KATİL ZANLISININ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

CNN Türk İstibarat Şefi Nihat Uludağ, Sözer’in katili Kemal Ayyıldız’ın ilk ifadesine ilişkin detayları anlattı.

Ayyıldız’ın olaya hırsızlık süzü vermek için evi yaktığını söylediğini aktaran Uludağ, şöyle konuştu:

”İnşaatlarda işçilik yapan birisi. Aylin Sözer’i tanıdığını iddia eden bir kişi. Sabah 08.00 sularında Aylin Sözer’in evine gidiyor. Sözlü ifadesine göre, Maltepe’deki evine gittim, bir süre kendisiyle sohbet ettik, daha sonra bir tartışma çıktığını söylüyor. Sonrasında ise boğazını keserek öldürdüğünü söylüyor. O arada Aylin Sözer’in yakınları ondan haber alamayınca polisi arıyorlar. Polis ekipleri o eve gidiyor. Kapıyı çalıyorlar, zorluyorlar… Polisin geldiğini anlayınca da yanıcı bir maddeyle evi yakmaya çalışıyor. Kapıyı açan polisi de yakmaya çalışıyor. Zanlı gözaltına alındı, sorgulanıyor. Zanlı 32 yaşında. Aylin Sözer’i uzun zamandır tanıdığını iddia ediyor. Gerçekler soruşturma sonunda ortaya çıkacak. Niye yaktığını sorduklarında olaya hırsızlık süsü vermek için bunu yaptığını söylüyor.”

GEÇEN YIL ŞİDDETİ ANLATMIŞTI

Geçen yıl katıldığı TV programında “Biz toplumda şiddeti ne kadar çok gözlemliyorsak çocuklar arasında da o kadar yaygınlaşıyor” demişti.

Aylin Sözer’in öğrencileri: Hocam sizi koruyamadık

İstanbul Maltepe’de Kemal Ayyıldız isimli erkek, özel bir üniversitede öğretim görevlisi Aylin Sözer’i “öldürmesi”nin ardından Sözer’in öğrencileri sosyal medyada cinayete tepki gösterdi.

Üniversitenin kadın araştırmaları kulübü öğrencileri sosyal medyada şu mesajı paylaştı:

“Diğer öldürülen kadınlar gibi sizi de koruyamadık hocam. Dün dersimizde çokta neşeli değildi her zaman ki gibi, keşkelerimiz çok dolanıyor beynimizde. Her gün dersimize giren canım çocuklarım diye bize seslenen Aylin hocamız dehşet verici bir şekildi katledildi.”

“Bu bir mektup değil ‘öfkemizi haykırdığımız’ bildiri metnidir. Nice Aylin hocalar her gün bu ülkede katlediliyor. Ne zaman önleyici mekanizmalarla kadın cinayetlerini durduracaksınız? İstanbul sözleşmesini ne zaman uygulayacaksınız? #Aylinhocakatledildi”

“Dün dersimizde meğerse esir tutulmuştu. Ödevini teslim ettik hocamızın ve şimdi kanımız donarcasına dehşet içerisindeyiz. Aylin Sözer kendi evinde ayrıldığı iddia edilen erkek tarafından üzerine yanıcı madde döküldükten sonra yakılarak öldürüldü. #Aylinhocakatledildi.”

Malatya’da kadın cinayeti: Çok sayıda sabıka kaydı olan Mehmet Taş evli olduğu kadını öldürdü

Evli olduğu kadını ruhsatsız tabancayla öldüren katile ağırlaştırılmış müebbet!