“Erdoğan bölgede olduğu için 4 saat çalışmalar durdu!”

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2021 Cumartesi 9:13 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2021 Pazar 9:40 am

TELE1’de Evren Özalkuş’un Gündem Özel’deki konuğu Jeoloji Mühendisi Dr. Ramazan Demirtaş ve gazeteci Mehmet Ocaktan oldu. Öte yandan TELE1 muhabiri Engin Açar da felaket bölgesinden son gelişmeleri aktardı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da Erdoğan Bozkurt’ta gelince 3-4 saat çalışmaların durdurulduğunu söyledi.

Dr. Ramazan Demirtaş “şunu konuşuyoruz mesela 99 depreminden bu yana 22 yıl geçmesine rağmen hala can kayıplarından bahsediyoruz.” dedi. Dr. Demirtaş “kurumsal yapılanmamız müdahale ve kriz yönetimi üzerine yani bir olay olacak biz oraya müdahale edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ENKAZ KALDIRILIYOR

Felaket bölgesinden canlı bildiren TELE1 muhabiri Engin Açar ” Bölgedeki bekleyişimiz devam ediyor can kayıpları devam ediyor yine kayıp haberleri kayıp bildirimleri arka arka geliyor şu anda o çayın etrafındayız. Buradaki insanlar ellerinden geldiğince sessiz kalıyor çünkü arama kurtarma çalışmaları devam ediyor . Şu anda 8 katlı binanın enkazı aranıyor. aşırı derecede insan olduğu söyleniyor o binanın enkazında.

Buradaki bir çok vatandaşın isyanı var sel değil herkes HES yüzünden olduğunu söylüyorlar. açıklanan ölü rakamlarına inanmıyorlar. Bazı Akut çalışanlarının bölgeye açıklanan rakamın çok üstünde ceset torbası istendiğini bildirdi.” ifadelerini kullandı.

HATALI KENTLEŞME

Programa konuk olan Afet Uzmanı Kubilay Kaptan ” Hataların biraz daha konuşulmayan kısımlarını söylemek istiyorum. Belki hatırlayacaklar ama 2004 yılında İstanbul’da Sarıyer Kozdere’de bir taşkın yaşanmıştı. Enteresandır aynı yerde 1985 yılında 212 milimetrelik bir yağış nedeniyle de taşkın olmuş ama hiçbir şey olmamıştı. Bugün itibari ile Bozkurt’a düşen 196 milimetrelik yağıştan daha fazla. 2004 yılında yaşanan ve sadece 168 milimöeterelik yağışın yaşandığı durumda taşkın oldu. Tek nedeni 1985 yılından 2004 yılına kadar Sarıyer’de gerçekleşen yapılaşma. Tabi ki hatalı kentleşme”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç “Bir vatandaş televizyondaki şu görüntüleri izleyip de gördüğü zaman sonrasında Sn. Cumhurbaşkanının gelip çocuklara oyuncak dağıtmasını görünce nasıl olur böyle bir şey diyorlar. Koca Cumhurbaşkanı geliyor çocuklara oyuncak dağıtıyor camiye gidiyor caminin avlusunda miting yapıyor. Cenazeler hala yerde hala çıkarılmayan insanlar var cumhurbaşkanının konuşmasından bir kaç saat sonra cenazeler çıktı. ama geldi siyaset yaptı. kurtarma çalışmaları durduruldu 3-4 saat cumhurbaşkanı Bozkurt’ta diye çalışmalar durduruldu.”

CHP’li vekilden vahim rakam: 300’ün üzerinde kayıp var