93 yaşındaki kadın koronavirüsü yendi: Hastalık sürecinde çok zorladım

Yayın tarihi: 14 Ocak 2021 Perşembe 11:57 am - Güncelleme: 14 Ocak 2021 Perşembe 11:57 am

Koronavirüsü yenen 93 yaşındaki Fatma Akkoç, hastalık sürecinde çok zorlandığını söyledi. Akkoç, yurttaşlara maske ve mesafe uyarısında bulundu.

Antalya’nın Elmalı ilçesinde yaşayan 93 yaşındaki Fatma Akkoç, semptom göstermesi üzerine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yaptırdı. Kovid-19 testinin pozitif sonuçlanmasının ardından Akkoç, evinde tedaviye alındı. Akkoç, yaklaşık 10 günlük Kovid-19 tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

“HASTALIK SÜRECİNDE ÇOK ZORLANDIM”

Hastalık sürecini anlatan Akkoç, resmi kayıtlara göre 93 yaşında olduğunu ancak nüfusa 2 yıl geç kaydedildiğini söyledi. Kronik tansiyon hastası olduğunu belirten Akkoç, hayatı boyunca doğal beslendiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Hastalığımı ilk üşümeyle fark ettim. Tat alma duyumu yitirdim ve hala iyileşmeme rağmen tat almamaktayım. Yüksek ateşle birlikte acile gittim ve koronavirüs teşhisi konulup, tedavime hızlı bir şekilde başlandı. Ortalama 10 gün gibi bir sürede hastaneye yatışıma gerek kalmadan evimde sağlığıma kavuştum. Kronik tansiyon hastasıyım. Gençliğimde de bu tür bulaşıcı hastalıkları gördüm. Hatta zatürre ve tifo hastalıklarını da bizzat yaşadım. 1929 doğumluyum, o zamanlar nüfus kaydım 2 senede geç yapılmış, 95 yaşındayım. 5 çocuk, 11 torunum var ve torunumun torununu gördüm. Hayatımı Tekke Mahallesi’nde geçirdiğim için yaşam boyu doğal beslendim. Hastalık sürecinde yaşadıklarım beni oldukça zorladı. Buradan söylemek isterim ki maske ve mesafe konusunda çok dikkatli olun, ziyaretlere bir süre ara verin”