60 yaşında 42’inci kez üniversite sınavına girdi

Yayın tarihi: 17 Haziran 2023 Cumartesi 4:12 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2023 Cumartesi 11:06 pm

Samsun Bafra’da yaşayan 60 yaşındaki Adem Topçuoğlu, 42’nci kez üniversite sınavına katıldı.

Samsun’un Bafra ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Adem Topçuoğlu, bu yıl düzenlenen sınava katılarak 42’nci kez üniversite sınavına girdi.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YKS) Bafra Fatih Ortaokulu’nda giren Topçuoğlu, ilk kez üniversite sınavına 1980 yılında katıldığını, askerlik dönemi hariç her yıl girerek bu yıl 42’nci kez sınava girdiğini belirtti.

Topçuoğlu, her yıl sınav için giriş sayısını gösteren forma hazırladığını, bu sene ise Yılport Samsunspor’un 11 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig’e çıkması dolayısıyla üzerinde ismi ve “55” yazılı formasıyla sınava girdiğini söyledi.

BUNDAN SONRA TERCİH YAPMAYACAK

Topçuoğlu, “Öğrenciler sınavlarda stres yapmasın ama girenlerin hepsi bu duyguyu yaşayacaklar. İlk sınavı kazanamazlarsa sonraki sınavlarda telafi ederler. Ben 42’nci kez girdiğim sınavda 2 lisans, 3 ön lisans programı bitirdim. 5 diplomam var” ifadelerini kullandı.

Topçuoğlu, son olarak Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdiğini dile getirerek, bundan sonra da sınava gireceğini ama artık tercih yapmayı düşünmediğini belirtti.

Bugüne kadar hiç evlilik yapmadığını, artık evlilik için uğraşacağını aktaran Topçuoğlu, “Yarınki oturuma ise katılmayacağım. Üniversite amacım yok, amacım sınava girip çıkmak. Liseden mezun olmuş gibi sınava gireceğim, o heyecanı yaşayacağım. Bu da bana yetiyor. Ben sınava girmeden rahat edemeyeceğim, bu benim bir alışkanlığım.” ifadesini kullandı.

Türkiye’de YKS heyecanı! Kimi geç kaldı kimi son dakikada yetişti