48 saatte 100 kez ürüyor! ‘Ninja’ koronavirüsün bilinmeyenleri…

Yayın tarihi: 13 Nisan 2020 Pazartesi 9:37 am - Güncelleme: 13 Nisan 2020 Pazartesi 9:37 am

Hong Kong’da yapılan bir araştırma koronvirüsün bilinmeyen yönlerini de ortaya koydu. Temmuz ayına kadar virüsün kontrol altına alınamayacağını öne süren bilim insanları “Virüs Ninja gibi. Bağışıklığı düşürüp ürüyor. 48 saatte 100 kez ürüyor” dedi.

Koronavirüse ilişkin Hong Kong Üniversitesi çarpıcı bir çalışmaya imza attı. İlk kez Covid-19 hastalarının akciğer dokularının incelenmesi üzerine bir araştırma yapıldı. 6 tane yeni tip koronavirüs hastası araştırma için akciğer dokularının bir bölümünün alınmasını kabul etti.

Araştırmanın sonunda Covid-19’un 48 saat içinde 100’e yakın kez türeyebileceği, bu sayısının SARS için 10 ila 20 arasında olduğu ortaya çıktı.

Koronavirüse ilişkin Hong Kong Üniversitesi çarpıcı bir çalışmaya imza attı. İlk kez Covid-19 hastalarının akciğer dokularının incelenmesi üzerine bir araştırma yapıldı. 6 tane yeni tip koronavirüs hastası araştırma için akciğer dokularının bir bölümünün alınmasını kabul etti. Araştırmanın sonunda Covid-19’un 48 saat içinde 100’e yakın kez türeyebileceği, bu sayısının SARS için 10 ila 20 arasında olduğu ortaya çıktı.

Bilim insanları düşük şiddette semptom ya da görülmeyen semptomların virüsün kontrol edilmesini zorlaştırıldığını bu nedenle tedbirlerin sürmesi gerektiğini söyledi.