40 milyar Güneş’i yutabilecek kara delik bütün uyduları çekebilir

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2019 Pazar 4:03 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2019 Pazar 4:03 pm

 Galaksinin belki de en tuhaf oluşumlarından kara delikler, uzun bir süredir bilim insanlarının kafasını karıştırmaya devam ediyor. Üstelik teknoloji ilerledikçe, aynı doğrultuda kara delikler hakkında da ayrıntılı bilgiler alıyoruz. 40 milyar Güneş’i yutabilecek ilginç bir kara delik keşfedildi.

Holmberg 15A galaksisinin merkezinde bulunan bir karadelik keşfedildi ve bu kara delik 40 milyar tane Güneş’in büyüklüğüne sahip. Neyse ki bu kara delik ile ilgili endişelenebilecek bir durum yok. Çünkü Dünyadan yaklaşık olarak 700 milyon yıl uzakta bulunuyor.

Güneş’ten 310 milyon kat kütle büyüklüğü bulunan bu yapı, galaksimizdeki bütün uyduları kendi içine çekebilir. O nedenle son derece tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yinede dünyamıza olan uzaklığı göz önüne alındığında, şimdilik herhangi bir tehdit oluşturmuyor.

Elbette bu karadelik bugüne kadar keşfedilenler içerisinde en büyüğü değil. TON 618 galaksisinde yer alan bir karadelik, güneşin yaklaşık olarak 66 milyar katı büyüklüğe sahip. Bilim insanları başka gezegenleri Araştırmaya devam ettikçe, çok daha büyük boyutlarda kara delikler ortaya çıkabiliyor.

TP-Link Archer T4E ile masaüstü PC’nizde yüksek hızda internet keyfi!

Bilimsel çalışmalar hızlandıkça kara deliklerin fotoğraflanmaları da hızlanıyor. Enerjisi tükenen galaksilerin çarpışması ile oluşan bu yapılar, ilerleyen dönemlerin en çok merak edilen konuları içerisinde yer alacak. Peki sizce de kara delikler büyük bir gizem barındırıyor mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.