32. Ankara Film Festivali Proje Geliştirme Desteği Yarışması Adayları Belli Oldu!

Yayın tarihi: 28 Ekim 2021 Perşembe 9:55 am - Güncelleme: 1 Kasım 2021 Pazartesi 9:58 am

4-12 Kasım tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenecek 32. Ankara Film Festivali’nin Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışması’nın projeleri belli oldu. İlk ya da ikinci filmini çekecek sinemacılara maddi destek sağlayan yarışmada bu yıl 10 proje yarışacak.

Türkiye Sinemasının yeni yaratıcılarına, Türkiye sinema endüstrisinin gelişimine ve sinemanın sanatsal niteliklerine katkıda bulunmak amacıyla senaryo aşamasında ulusal uzun kurmaca yapımlara verilen Proje Geliştirme Desteği Yarışması’na bu yıl 63 başvuru yapıldı. Yönetmen, senarist ve yapımcı Elif Refiğ, senarist Yeşim Çıtak ve yönetmen, senarist Umut Aral tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 10 film yarışma heyecanı yaşayacak. Bu projeler; Emir Külal Haznevi’nin “11 Yıldız, Güneş ve Ay”, Yılmaz Özdil’in “Aforoz”, Barış Sarhan’ın “Bulanık Mavi”, Mustafa Haktanır’ın “Çam Sakızı Çoban Armağanı”, Fehmi Öztürk’ün “Gayrı Resmi Bir Ailenin Pek Müşterek Hikâyesi”, Burcu Aykar’ın “Gölgeler Çekildiğinde”, Senem Bay’ın “Harabe”, Ziya Demirel’in “İki Gözlüler”, Alican Durbaş’ın “Lo-Fi” ve Filiz Kuka’nın “Yüzleşme”.

Ankara Film Festivali Proje Geliştirme Desteği’nde yarışacak projeler yapımcı ve senarist Emine Yıldırım, yapımcı Sevil Demirci ve yapımcı Vildan Erşen’den oluşan seçiciler kurulu tarafından değerlendirilecek. Değerlendirme sonucunda yönetmenlerin ilk veya ikinci kurmaca projelerini üretmelerine katkı sağlanacak bu yılın En İyi Projesine 30.000 TL ödül verilecek.

Proje Geliştirme Desteği 5 yaşında!

2017 yılında ilk kez düzenlenen Proje Geliştirme Desteği Yarışması’nda bugüne dek, Ferit Karol’un “Kumbara”, Tufan Taştan’ın “Sen Ben Lenin”, Mehmet Emin Timur’un “Cemal”, Sertaç Yıldız ile Çiğdem Mazlum’un “Kayıp”, Pınar Yorgancıoğlu’nun “Karanlıkta Islık Çalanlar” ve Murat Uğurlu’nun “Hak Edilmiş Bir Öpücük” adlı projelerine destek verildi.

32. Ankara Uluslararası Film Festivali

4-12 Kasım 2021

ULUSAL UZUN PROJE GELİŞTİRME DESTEĞİ YARIŞMASI

11 Yıldız, Güneş ve Ay

Yönetmen: Emir Külal Haznevi | Yapımcı: Merve Sena Kılıç

Aforoz

Yönetmen: Yılmaz Özdil

Bulanık Mavi

Yönetmen: Barış Sarhan | Yapımcı: Umut Eğitimci

Çam Sakızı Çoban Armağanı

Yönetmen: Mustafa Haktanır | Yapımcı: Yonca Ertürk, Can Deniz Şahin

Gayri Resmi Bir Ailenin Pek Müşterek Hikâyesi

Yönetmen: Fehmi Öztürk

Gölgeler Çekildiğinde

Yönetmen: Burcu Aykar | Yapımcı: Nadir Öperli

Harabe

Yönetmen: Senem Bay | Yapımcı: Aycan Aluçlu

İki Gözlüler

Yönetmen: Ziya Demirel | Yapımcı: Anna Maria Aslanoğlu

Lo-Fi

Yönetmen: Alican Durbaş | Yapımcı: İpek Erden

Yüzleşme

Yönetmen: Filiz Kuka | Yapımcı: Seçkin Akyıldız