26 helikoptere bin TL ödenek ayıran Orman Genel Müdürlüğü’nden milyonluk hangar

Yayın tarihi: 4 Eylül 2021 Cumartesi 11:12 am - Güncelleme: 4 Eylül 2021 Cumartesi 11:12 am

 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamındaki 55 milyon TL bütçeli projeler için altı ayda yalnızca 28 bin TL harcayan, 26 helikopter alımı için ise bin TL kaynak ayıran Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) “Türk Kuşu” adını verdiği yeni hangarının maliyeti belli oldu. OGM, uygulama projesi 396 bin TL’ye çizdirilen hangarın yapımı için 33 milyon 939 bin TL’ye imza attı.

Brgün’den Mustafa Bildircin’in hhaberine göre, Orman yangınlarıyla mücadele edecek yeterli hava araçlarına sahip olmayan Orman Genel Müdürlüğü (OGM) nisan ayında yeni hangar projesi çizdirdi. Açılan ihale, “Kamu alımlarında istenmeyeni eleme aracı” olarak kullanıldığı gerekçesiyle eleştirilen pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen proje çizimi için idarenin kasasından 396 bin TL çıktı.

SÖZLEŞME İMZALANDI

Türk Kuşu ismi verilen ve içerisinde bir de VIP bölümünün bulunacağı öğrenilen hangarın yapım ihalesi ise 4 Mayıs’ta açıklandı. OGM, açık ihale yöntemiyle gerçekleştirilen ihaleye verilen teklifleri 27 Mayıs’a kadar topladı. Teklifleri değerlendiren idare, önceki gün kararını verdi. Hangar inşaatının iki şirketin ortaklığı ile inşa edilmesi kararlaştırıldı. Orman Genel Müdürlüğü, yeni hangarı için şirketlerle 33 milyon 939 bin TL’lik sözleşme imzaladı.

26 helikoptere bin lira ödenek!

 

KORUMA İÇİN ADIM ATILMADI

Orman Genel Müdürlüğü’nün, 2021 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler raporuna göre, “Orman Koruma ve Yangınla Mücadele Projeleri” kapsamında planlanan işler için 55 milyon TL harcama öngördü. Bu işler, “Tesisler” ve “Uçak ve helikopter hangarı” olarak sıralandı. Tesisler için öngörülen harcamanın 15 milyon TL, uçak ve helikopter hangarı için öngörülen harcamanın ise 40 milyon TL olduğu belirtildi. Ancak rapora göre, 2021 Ocak-Haziran dönemini kapsayan altı ayda bu işler için yalnızca 28 bin TL harcandı.