22 yıllık iktidarın kurbanı emekli oldu!

Yayın tarihi: 13 Haziran 2024 Perşembe 2:30 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2024 Perşembe 2:31 pm

Canan Baykız

Ana akım medya durumu iyi kamufle ediyor ama emekli durumun farkında. İşli bayrama emekliler 3 Bin TL cep harçlığı ile girecek. Maaşlarını bayram sonunda kendi günlerinde alacaklar.

Geleneklerimizi bilen bilir, bu bayram geçen bayramdan daha fazla paraya ihtiyaç vardır. Aile büyüklerimiz de kurban keser ya da hisseli kurbandan pay alırdı. 30 yıl devlete hizmet etmiş büyüklerimiz çoluğu için, çocuğu için kestiği kurbanı paylaşmayı, dini vecibelerini yerine getirmeyi isterdi. Ancak çeyrek asra yüzünü dönen hükümet bu hakkı 15 milyon emekliye çok gördü.

Emekli Çalışan Vekil maaşı 230 Bin TL’yi bulurken, asilin emeklisi 10 Bin TL ile yaşam ihtiyaçlarını karşılayamadığı için çalışma hayatına geri dönmek zorunda kaldı.

Emekli olup çalışan asilin 78 yaşında sabah 04:30’lara kadar mesaisi var taksi şoförlügü yapıyor. 80 yaşında çaycı, torunu yaşındakilerin getir götürüne koşturuyor. Sıcak soğuk demeden 82 yaşında ördüğü çorabı, lifi sokakta açtığı mendil üstünde satma peşine düşüyor. Tek derdi “kimseye yük olmadan hayatta kalabilmek!” Kirayı bile ödemeye yetmeyen emekli maaşları ile aç kalmamak için çalışmaktan başka çare bırakmadı ekonomi yöneticileri!

Dededen, nineden bayram harçlığı alma dönemi de çoktan kapandı gitti. Emekli için bayram koskoca bir eziyet, geçmişe dalıp giderken iç geçirmek oldu.

Şimdi vatandaşa vergi üstüne vergi yükleyen yine aynı zihniyet. Ne yaptı ? Gitti, Cengiz Holding’i 30, Kolin İnşaat’ı 36, Makyol İnşaat’ı 24, Kalyon Holding ve Limak İnşaat’ı ise 19’ar kez vergi muafiyetinden yararlandırdı.

Vergiye ihtiyacın yoksa halkı neden bu kadar zorluyorsun demezler mi? Diyemedi kimse, diyenler de bertaraf edildi.

Konuşmaya yeltenenler söze, bütçe açığının sebebi olarak emekliyi işaret ederek başladı.

Hangi formülü üretirse üretsin halkın refah meselesini çözemeyen ekonomi yöneticilerine, yokluğun ekonomisini çözmüş emeklilerden tasarruf paketi önerisi geldi. Şimdi madde madde sosyal medyada bayram hediyesi olarak ücretsiz dolaşan formülün maddelerini paylaşalım:

HALKIN TASARRUF PAKETİ

*Saraylar kapatılsın
*Makam araçları satılsın
*Birden fazla maaşlar bire insin
*Yandaş ihaleler kesilsin
*Yolcu, araç ve hasta garantili yap işlet devret uygulamasına son verilsin
*Vakıf, dernek, cemaat ve tarikatlara ödemeler bitsin
*Lüks ve şatafatlı davetler kaldırılsın
*Gereksiz yapılan yurt içi yurt dışı görevlendirmeler son bulsun
* Emekli Çalışan Vekil maaşları son bulsun. Vekil maaşı eğitmen maaşlarıyla aynı tutulsun. Kıyak emeklilik süreci bitsin
*Genel Müdür maaşları akademisyen maaşını geçmesin. Gelir paylaşımındaki uçurum kaldırılsın.
* Rüşvet ihbar hatları ve birimleri oluşturulsun. Rüşvete tenezzül edenlerden yüksek vergi cezaları kesilsin.
* Üretici ile tüketici arasındaki aracılara sınır konulsun. Tarıma teşvik sağlansın.

12 maddelik tasarruf paketi uygulamaya alınırsa cari açığı kapatmak oldukça kolaylaşır. Malumumuz Paşam, tasarruf, devletten başlar!

Emekliler bayram hediyesi olarak 5 kuruş beklemeden tasarruf paketini hazırladı. Yetinmedi tanıtımını ve duyurusunu da sosyal medyadan yapıyor.

Demem o ki; kendilerini halkın üstünde görenler ve kendilerini büyük sayan kişiler, halkın sırtına yük yüklerler. Kendileri de halka yük olurlar.

Onlardan olmamak lazım. İyi ve başarılı işlerle anılmak gerek. Hani şair diyor ya , “aslında bütün mesele hoş bir seda bırakmak.” Gerisinden el çekmek vicdan yükünü rahatlatmaktır.

3 Bin TL , ailecek bir öğün dışarıda yemek parası bile değil Sayın Bakan. Siz, meclis restoranına göre harçlık dağıtıyorsanız haberiniz olsun; tatil beldelerinde bir lahmacun 500 TL! Bayram ise 4 gün! Bir yöne ekonomide uçak bileti bile değil harçlık için verdiğiniz para. Kararlaştırdığınız tatil süresi 9 gün.

3 Bin TL ile 9 gün nasıl geçer?

Bayramdan önce bu formül üzerinde çalışma ve açıklamalarınızı da bekliyoruz.

Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını tebrik eder, ağız tadıyla nice bayramlar dilerim.

Haydi esenlikle güzel günlere…

Kaynak: TELE1