19 Mayıs kutlamaları gölgesinde 7 milyon metrekare arazi satışa çıkarıldı

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2022 Cuma 6:29 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 6:29 pm

Resmi Gazete’de 19 Mayıs’ta yayımlanan kararla 7 milyon metrekare arazi özelleştirme kapsamına alındı.

7 milyon metrekare arazinin özelleştirilme kapsamına alınmasına tepki gösteren CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, “Ülkede coşkuyla 19 Mayıs kutlanırken, kasaya para girsin diye ülkenin en değerli arazilerini tek tek satışa çıkardılar” dedi.

MİLLETİN SERVETİNE GÖZ DİKTİLER

Özelleştirme kapsamına alınan yerlerden birisinin Balıkesir Küçükköy’deki araziler olduğunu belirten Aytekin şunları söyledi:

“İçlerinde Balıkesir, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Muğla’nın yer aldığı 17 ilde toplamda 7 milyon metrekare vatan toprağını satışa çıkaran AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasadaki biten parayı telafi etmek için ülke servetine göz dikmiş görünüyor.

Araziler ya deniz kenarında, denizi olmayan yerlerde de en değerli noktalarda. 20 yıl sonunda geldikleri nokta emlakçılık yapmak. 20 yıl yediler içtiler, halkı sefalete mahkum ettiler, üzerine çıkan faturayı ödemek için de milletin servetine göz diktiler. Hem de bunu 19 Mayıs gibi özel bir günde yaptılar.

BÜTÜN ÜLKEYİ BEŞLİ ÇETEYE ÇALIŞIR HALE GETİRDİLER

Tevfik Fikret’in meşhur Han-ı Yağma şiirinde geçen “yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin” dizeleri AKP’liler için artık sıradan bir iltifat. Öyle bir yıkım yarattılar ki, Beytülmal’a öyle bir saldırdılar ki bir avuç zengin yarattılar ve bütün bir ülkeyi bu zenginlere, beşli çeteye çalışır hale getirdiler. Bu kadar yıkımı Tevfik Fikret bile hayal edemedi.”

İFŞA EDECEĞİZ

Aytekin, satış kararlarını takip edeceklerini belirterek “Bu kadar değerli arazileri nasıl rant yaratırız diye satışa koyup, vatandaşı yokluğa mahkum bırakanları tek tek ifşa edeceğiz” dedi.