104 emekli amiralin yargılandığı montrö bildirisi davası başladı

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 10:57 am - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 10:57 am

Amirallerin ‘Montrö‘ bildirisi üzerine 103 emekli amiral ve bir emekli general hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı.

104 emekli amiralin ‘Montrö‘ bildirisi üzerine, ‘Devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma’ suçunun işlendiği iddiasıyla, 103 emekli amiral ile 1 emekli general hakkında 3 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın yargılamasına başlandı.

25 Mart’a kadar sürecek olan ilk oturumda günde 4 sanığın savunmasının alınması planlandı. Ankara dışında ikamet eden Amirallerin bir kısmı bulundukları illerde talimatla savunmalarını vermişti. Geri kalanların ise Nisan ayı içinde talimat duruşmalarının tamamlanması bekleniyor.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada bugün sırasıyla Emekli Tuğamiral Abdullah Akgül, Emekli Koramiral Abdullah Can Erenoğlu ve Emekli Tuğamiral Ahmet Şenol ve Emekli Koramiral Atilla Kezek dinlenecek.

Duruşmaya Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve partinin birçok yöneticisinin yanı sıra CHP’den Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de izleyici olarak katıldı.

Eski parlamenterlerden, amirallere ‘Montrö’ desteği