Karayipler’de mahsur kalan 10 Türk’ten yardım çağrısı: Çok endişeliyiz

Yayın tarihi: 19 Mart 2020 Perşembe 11:48 pm - Güncelleme: 20 Mart 2020 Cuma 12:22 am

Karayipler’deki Canouan Adası’na çalışmaya giden 10 Türk işçisi kapanan kapılar yüzünden adada mahsur kaldı. Sosyal medyadan yardım çağrısında bulunan işçiler, geri dönmek için konsolosluklarla görüştüklerini ancak gittikleri her havalimanından geri çevrildiklerini, koronavirüsü nedeniyle çok endişeli olduklarını dile getirdi.

Kışın otelleri kapalı olduğu için Karayip Denizi’nde bulunan Canouan Adası’na giden 10 Türk işçi yeni tip koronavirüs salgını ile kapanan kapılar yüzünden adada mahsur kaldı. İşçiler her yolu denediklerini, hiçbir havayolunun kendilerini kabul etmediğini açıklayarak Türkiye’ye dönmek için yardım çağrısında bulundu.

Sosyal medya üzerinden yayınladıkları videoyla Türkiye’ye seslenen 10 Türk işçi, “Burada bir vaka yok ancak civardaki adalarda koronavirüs görüldü. Bulunduğumuz adada herhangi bir sağlık kuruluşu yok. Bu nedenle çok endişeliyiz” dedi.

“LÜTFEN SESİMİZE ÇIĞLIK OLUN”

“Buradaki çalışmamız sona erdi. Geri dönmek için Konsolosluklarla görüştük, rotalar çizdik. Ancak gittiğimiz her havalimanından geri çevrildik. Havalimanında bizi kabul etmediler, uçuşlara almadılar. Burada bir vaka yok ancak civardaki adalarda koronavirüs görüldü. Bulunduğumuz adada herhangi bir sağlık kuruluşu yok. Bu nedenle çok endişeliyiz. Bir an önce ülkemize dönmek istiyoruz. Ülkemizden yardım bekliyoruz. Lütfen sesimize çığlık olun”

Türk işçiler; Mertcan Gençer, Onur Balkan, Muhammet Karaaslan, Özge Işın, Talat Çam, Cem Karakaya, Mehmet Öztürk, Mehmet Kaya, Serkan Kibrit ve Hulusi Gökçe Özdere ülkelerine dönmek için yardım çağrısında bulundu.