1 milyon lira ödüle rağmen ihbar eden olmadı! Korhan Berzeg bulunamıyor

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2023 Perşembe 10:53 am - Güncelleme: 17 Ağustos 2023 Perşembe 10:56 am

Köpeği Tina ile 17 Haziran’da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Prof. Dr. Korhan Berzeg’i arama çalışmaları sürüyor. Havadan ve karadan taranan 240 kilometrelik bölgede herhangi bir ize rastlanmadı.

ABD’deki Dünya Bankası’nda bir dönem “Asya Direktörü” olarak çalışan ve emekli olup, İstanbul Büyükada’da yaşamaya başlayan Prof. Dr. Korhan Berzeg, geçen mayısta İngiliz uyruklu eşi Angela Berzeg ile memleketi Balıkesir’in Gönen ilçesine gitti. 17 Haziran’da, eşi kahvaltı hazırlarken, telefonunu bırakıp Doberman cinsi eğitimli köpeği Tina ile yürüyüşe çıkan Prof. Dr. Berzeg, geri dönmedi.

Kayıp ihbarı sonrası bölgede, jandarma tarafından iz takip ve kadavra köpekleriyle arama başlatıldı.

Korhan Berzeg’i bulana 1 milyon TL ödül

SONUÇ ÇIKMADI

Drone ve İHA’ların kullanıldığı arama çalışmalarında 2 ay geride kaldı. Havadan ve karadan yapılan aramalarda, bugüne kadar Prof. Dr. Berzeg ile özel eğitim alan köpeği Tina’ya ait hiçbir ize rastlanmadı. Gözden kaçma ihtimaline karşı, bugüne kadar iki defa taranan bölgenin 3. kez taranmasına karar verildi. Bu zamana kadar 240 kilometrekare alan havadan ve karadan tarandı; kırsalda ve Gönen ilçe merkezindeki 30 mahallede arama yapıldı. Armutlu Mahallesi ve çevresindeki tüm metruk evler de savcılık izniyle arandı. Gönen Çayı’nın çevresini kontrol edip, bilinen kuyular ve mağaralarda da arama yapan ekipler, Prof. Dr. Berzeg’in evinin önünden 3. kez başlattıkları aramalardan da sonuç alamadı.

JAK VE JÖAK BÖLGEDEN AYRILDI

Aramalar, 150 kişiyle başlayıp önce 70’e, sonra da 30 kişilik ekibe düşerken, JAK ve JÖAK da çalışmalarını sonlandırdı. Prof. Dr. Berzeg’i arama çalışmaları, AFAD ve AKUT’a bağlı ekipler tarafından sürdürülürken, savcılık soruşturması devam ediyor. Tüm ihtimallerin değerlendirildiğini açıklayan yetkililer, konunun çok yönlü olarak araştırıldığını söyledi.

Öte yandan, Angela Berzeg, 4 Ağustos’ta, Prof. Dr. Berzeg’in yerini bildiren kişiye 1 milyon liralık ödül verileceğini açıklamıştı. Konulan ödül sonrasında da Prof. Dr. Berzeg hakkında yeni bir ihbar olmadığı öğrenildi.

Korhan Berzeg 17 gündür kayıp! ‘Gönen Çayı kıyısında görüldü’ iddiası