ZTE, çok daha gelişmiş kameralar kullanacak

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2023 Cumartesi 7:30 am - Güncelleme: 7 Temmuz 2023 Cuma 10:03 am

Xiaomi ya da vivo kadar ön planda olmasa da ZTE de yıllardır Çin’in en önde gelen telefon üreticilerinden biri olarak akıllı telefon pazarında varlık gösteriyor. Akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam eden şirket, bir yandan telefon yelpazesini genişletirken, bir yandan da amiral gemisi akıllı telefonlarını daha da geliştirmek için önemli adımlar atıyor.

Görünen o ki şirketin nubia markalı amiral gemisi telefonlarındaki bir sonraki kayda değer geliştirme de kamera konusunda yaşanacak.

ZTE’nin mobil departmanının başındaki isim olan Ni Fei, iki farklı telefon kamerasını (biri eski nubia’ya, diğeri yeni nubia’ya ait) yan yana gösteren bir görsel paylaşarak, amiral gemisi nubia telefonlarında kameraların kayda değer ölçüde gelişmek üzere olduğunu duyurdu. Görselde görünen her iki kamera da aynı boyutlarda (22.5 x 22 mm). Ancak yeni kameranın eskisine kıyasla çok daha geniş bir diyafram açıklığına sahip olduğu görülüyor.

ZTE

İlginizi çekebilir: Nubia Z20 Avrupa’ya geliyor

While one ZTE team is preparing for the Red Magic 8S Pro launch tomorrow, their colleagues are working on the next camera flagship. Ni Fei, the President of ZTE Mobile Devices, posted an image of two camera modules – one belonging to an old ZTE phone and one to an upcoming model. Both modules are the same size (22.5 x 22mm), but one clearly has a much larger aperture.

A previous teaser for a nubia phone showed a close-up of a camera island with two labels clearly visible – “35mm” and “Ultra sensor”. 35mm lenses are commonly found on nubia z-series phones (and some Axons). The most recent launch in the family was the nubia Z50 Ultra in March.

Anyway, Ni Fei’s post talks about the camera going “beyond an inch”, but something may be getting lost in translation – ZTE just doesn’t have a phone with a 1” type sensor and going beyond that seems unlikely. Maybe this refers to the performance of the camera, the wider aperture allowing it to match (and possibly exceed) others that do have a 1” sensor.

We might get a hint about the new camera phone tomorrow at the Red Magic announcement, which will include not just the 8S Pro but also the Red Magic Gaming Tablet and Dao TWS buds.

Tesla satışları rekor kırıyor