Zonguldak’ta batan gemiden üç denizcinin cansız bedeni bulundu

Yayın tarihi: 24 Kasım 2023 Cuma 9:32 am - Güncelleme: 24 Kasım 2023 Cuma 3:52 pm

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Zonguldak’ta batan gemide kaybolan 11 mürettebattan üç denizcinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp 7 denizciyi arama çalışmaları sürüyor.

Zonguldak Ereğli’de olumsuz hava koşulları nedeniyle batan ‘Kafkametler’ adlı Türk gemisinde kaybolan 11 mürettebatı arama çalışmalarının altıncı gününde devam ediyor.

Sabah saatlerinde geminin ikinci kaptanı Hıfzı Tarhan’a ait cansız bedenin bulunmasının ardından AFAD iki denizcinin daha cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.

Kimlik tespiti yapılmayan diğer iki cenaze, yapılan incelemenin ardından Ereğli Devlet Hastanesi’nin morguna gönderildi. Otopsi işlemlerinin ardından cenazeler ailelerine teslim edilecek.

AFAD’ın açıklaması şu şekilde:

“19 Kasım’da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle batan yük gemisinde kaybolan 11 vatandaşımızı arama çalışmaları sonucunda bir vatandaşımızın daha cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp 7 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları profesyonel Ekiplerimiz tarafından havada, karada ve denizde arama kurtarma ve alan tarama şeklinde gece gündüz devam ediyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz. Gelişmeleri takip ediyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle 19 Kasım’da limanda sürüklenmemesi için açığa çıkartıldıktan sonra mendireğe çarpan ‘Kafkametler’ adlı Türk gemisi batmıştı. Kayıp 12 Türk mürettebat için arama çalışması başlatılmıştı. Gemide aşçı olarak görev yapan Metin Usta’nın karaya vuran cansız bedeni bulunmuştu.

Arama çalışmaları sürerken, gemiye ait parçaların bir kısmı bulunmuştu. Dün 72 yaşındaki usta gemici İsmail Kaptan’ın cansız bedeninin bulunmuştu.

Zonguldak’ta batan gemiden bir mürettebatın daha cansız bedenine ulaşıldı

Kaynak: DHA