Ziraat, Vakıf, THY, Limak, Cengiz… Yeni Şafak’a reklam yağdırdılar

Yayın tarihi: 2 Ocak 2023 Pazartesi 1:23 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2023 Pazartesi 1:32 pm

Yandaş Yeni Şafak, bugünkü sayısında 4 ek ile birlikte çıktı. Gazetede, AKP’nin açıkladığı ‘Türkiye’nin Yüzyılı’ reklamları yapılırken, kamu bankaları Vakıf, Ziraat ile Vakıf Katılım’ın yanı sıra THY, Limak ve Cengiz Holding de Yeni Şafak’a reklam yağdırdı.

AKP iktidarının basında çifte standart uygulamaları 2023 yılında da kaldığı yerden devam ediyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının yandaş gazete ve TV’lere yönelik reklamlarının bir diğer örneği de bugün yandaş Yeni Şafak gazetesinde görüldü.

AKP İÇİN 4 EK HAZIRLANDI

Yeni yılın ilk sayısında, 192 sayfalık dört ekin yer aldığı özel bir gazete hazırlayan Yeni Şafak’ta, AKP’nin açıkladığı ‘Türkiye Yüzyılı’ reklamları yapıldı. Her ekte aynı başlığa yer verildiği görülürken, AKP’nin çifte standartı sosyal medyada tepki çekti.

KAMU KURULUŞLARI YİNE REKLAM YAĞDIRDI

Muhalif basın organlarına yok denecek kadar az reklam veren kamu kuruluşları, iş yandaşa gelince yine kesenin ağzını açtı. AKP’nin’ Türkiye Yüzyılı’ propagandası ve AKP’li belediyelerin reklamlarının yer verildiği özel sayıda, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Türk Hava Yolları ve Vakıf Katılım gibi kamu kurumlarının reklamları da yer aldı. Kamuya ait kuruluşların, tam sayfa ilan verdiği görüldü.

LİMAK VE CENGİZ DE BOŞ GEÇMEDİ

Öte yandan aldıkları kamu ihaleleri nedeniyle ‘Beşli Çete’ olarak anılan Limak ve Cengiz Holding de Yeni Şafak’ın özel sayısında tam sayfa reklam verdi.

Merdan Yanardağ ikinci listeyi açıkladı!

ERDOĞAN YAZI YAZDI

Öte yandan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yeni Şafak’ın sayısına özel yazı kaleme aldı. Türkiye Yüzyılı’nın, huzur, başarı, güven, istikrar, üretim, güç, bilim, barış, şefkat, istiklal ve istikbalin yüzyılı olacağına söyleyen Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı, aynı zamanda Cumhuriyet’in asıl sahibi cumhurun yüzyılı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yandaş medyaya Banka ilanı yağdı! ‘Bize kim sövüyorsa reklam almış’

İktidar televizyonlarına kamu bankalarından reklam aktı