‘Zimmete para geçirme’den tutuklanan üç belediye çalışanı kefaletle serbest

Yayın tarihi: 15 Aralık 2023 Cuma 8:50 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2023 Cuma 8:50 pm

Kırşehir Belediyesi‘nde ‘zimmete para geçirme’ ile ‘avans ödeme kaybı’ suçlarından tutuklanan üç kişi 1 milyon 666 bin TL kefalet ödeyerek serbest bırakıldı.

Kırşehir Belediyesi’nde 8 Aralık günü Sayıştay denetiminde, belediye çalışanı avukat M.T., muhasebe müdürü B.K. ve hukuk biriminde görevli G.Ü. ile M.A.’nın hukuk işlerinde kullanılmak üzere istedikleri avansı kendi hesaplarına aktardıkları belirlendi. Bunun üzerine 4 çalışan hakkında ‘zimmete para geçirme’ ve ‘avans ödeme kaybı’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

Bu kapsamda 4 şüpheli, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden G.Ü., M.A. ve B.K., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M.T. ise savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bir hafta cezaevinde kalan 3 sanık, serbest bırakılmak için toplam 1 milyon 666 bin TL kefalet ödedi. 3 şüpheli, kefaletin ödenmesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

Savcılık Fatih Terim’in banka hesap dökümünü istedi

Kaynak: DHA