Zeren Ertaş’ın annesi böyle veda etti: Mis gibi kokuyordu kızım

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 12:48 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 3:34 pm

Aydın’da KYK yurdundaki asansör faciasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş son yolculuğuna uğurlandı. Ertaş’ın annesi kızına, “Mis gibi kokuyordu benim kızım” diye veda etti.

Aydın’ın Efeler ilçesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’ndaki asansör faciasında ölen Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4’üncü Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş için Pendik Kurtköy Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Ertaş’ın cenazesi, Kurtköy Merkez Cami’deki cenaze namazının ardından Kurtköy Mezarlığı’nda defnedildi.

Ertaş’ın annesi kızının ardından son kez, “Mis gibi kokuyordu benim kızım. Okumadığı kitap yoktu. Çok kitap okuyordu. Giderken de bir sürü kitap aldı yanına. Ben ne yapacağım şimdi” diye seslendi.

Video: Meral Danyıldız

“PAMUK ŞEKERİMDİR”

Kılınan namazın ardından toprağa defnedilmek üzere cenaze aracına götürülen tabutunun başına gelen acılı anne, “O prensesimdi, yavrumdu, her şeyimdi, güzel Zeren’imdi benim, pamuk şekerimdir benim. Ay annecim. Annecim, seni çok seviyorum annecim” diyerek feryat etti.

“BENİM KIZIM BİR ATEŞ YAKTI”

Acılı baba ise, “Canımız, ciğerimiz, kızımız, yavrumuz… Güle oynaya gittik Aydın’a… Veren de, alan da Allah, yapacak hiçbir şeyimiz yok. Biz devletimizden şunu bekliyoruz her zaman, önlemini alsın. Bizim de ricamız bu. Bundan sonra hiçbir yavrunun, hiçbir kuzunun canı yanmasın; annenin, babanın ocağına ateş düşmesin… Benim kızım belki bir ateş yaktı, belki bir şeye vesile olacak… İnşallah bundan sonra bu aksaklıklar düzelir. Devletimizden de bunu istiyoruz. Kimsenin bir daha canı yanmasın” ifadelerini kullandı.

“BABASININ ADALET TALEBİ HEPİMİZİNDİR”

Cenaze namazının ardından konuşun CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, adli ve idari soruşturmanın takipçisi olacaklarını belirtti. Özel, şöyle konuştu:

“Bütün Türkiye’nin yüreği yandı. Zeren kardeşimizi bir asansör kazasında ve Türkiye’nin vicdanını sızlatan bir ihmaller zincirinin sonunda kaybettik. Babasının adalet talebi var, bu talep hepimizin talebidir. Aynı yaşta bir kız evladı, tek evladı olan birisi olarak olaydan bütün Türkiye gibi çok etkilendik. Acısının tekrar etmemesi, başka ocaklara ateş düşmemesi, başka anne babaların bağının yanmaması için üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız. Adli ve İdari süreci de yakından takip edeceğiz. Bu duruma ne sebebiyet verdiyse bir daha tekrarlanmaması için takipçisi olacağız.”