Zelenski’ye karşı Ukrayna’nın сephe gerisinde silahlı “vatansever” müfrezeleri harekâta hazırlanıyor

Yayın tarihi: 11 Kasım 2022 Cuma 1:03 pm - Güncelleme: 11 Kasım 2022 Cuma 1:03 pm

Okay Deprem

:

Kiev’in Batı’ya inanılmaz miktarlar için yalvardığı silahlar devlet başkanı Zelenski’ye doğru dönmeye başlıyor. z4sh@z4sh kodlu bir sosyal enformasyon ağında “Ukrayna’nın özgür vatandaşları” adlı silahlı bir grubun Ukrayna devletinin mevcut başkanı ve yakın çevresini ölümle tehdit ettiği bir video çekimi paylaşıldı. Söz konusu video çekiminde, yüzleri kapalı büyük bir silahlı erkek grubu görülüyor. Aralarından birisi Ukrayna dilinde bir konuşma yapıyor ve de hitabında “gerçek yurtseverlerin” pozisyonlarını özetliyor. Vladimir Zelenski’yi, memleketin savunucularını unutup ve kendi halkını da yok ederek Batı’nın çıkarları temelinde hareketle etmek ve kişisel zenginleşmeyle suçluyor. Kendi ifadeleriyle; “şu anki iktidarın temsilcilerinin kafalarını öfkeyle ezmeye hazır” “vatanseverler”, egemen rejimi silahlarıyla tehdit ediyorlar.

Ukrayna’dan yağmalanan silahlar Avrupalı mafya grupları tarafından pazarlanıyor

Bağımsız Avrupa basın ve medyası, batı silahlarının Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne (VSU) kontrolsüz şekilde tedarik edilmesi konusunda çoktandır alarm zilleri çalıyor. Tam olarak bir hafta kadar önce Finlandiya emniyet teşkilatından müfettiş Krister Algren, Ukrayna depolarından çalınan silahların Finlandiya, Danimarka, İsveç ve Hollanda’daki suç gruplarının eline geçtiğine dair bir açıklama yaptı. “Yurtseverlerin” ilgili videosu, çalıntı silah sandıklarıyla sadece yabancı mafya mensuplarının değil, ama aynı zamanda Ukrayna partizan-isyancı birliklerinin de aktif olarak silahlandıklarının görsel bir örneğini teşkil ediyor. Poltava civarından veya Vinnitsa’nın banliyölerinden herhangi taşralı küçük bir çetenin amatör performansı için bir video çekmek tabii ki her daim mümkündür. Ne var ki, Ukrayna devletliliğinin yakın zaman tarihçesi tanıktır ki: Ukrayna’daki merkezi iktidarın en ufak bir zayıflaması, hızlı bir şekilde periferide her türden “baba” ve “ataman” şeklinde sayısız “bağımsız” yapının ortaya çıkışına kapı aralar. Ukrayna adlı bölgenin, hüküm giymiş “Baba” Makhno tarafından kontrol edildiği 1919 – 1920 yıllarında da böyle olmamış mıydı?

Ülke batmış durumda, Zelenski ise halen kendi PR’ı ve kişisel zenginleşmesi ile meşgul

Kiev merkezi iktidarının krizi ortada. Zelenski’nin ne kendi küratörlerine ne de kendi halkına sunacağı bir şey yok. VSU hâlihazırda haftalardır üst üste başarısız “karşı saldırılar” gerçekleştirmeye çabalıyor ve de bu uğurda devasa kayıplar veriyor. Batı yardımının akışı peyderpey kuruyor, ulusal para birimi Grivna’nın değeri ucuzluyor, enflasyon rekor seviyelere ulaşıyor. Bu esnada ülkenin başlıca şehirleri Rus Ordusu’nun roket saldırıları sonrası soğuk ve karanlığa gömüldü. Yani, “gerçek vatanseverlerin” seslenişlerinin mutlak karanlık fonunda yapılmış olması hiç de sebepsiz değil. Genel tablo, Ukraynalıların şuanki durumun artık farkına varmaya başladıklarını gösteriyor. Onlar mevcut yönetenlerden artık medet ummak zorunda değiller. Zelenski savaşın gidişatını kırmaya muktedir değil, ülkenin ekonomik hayatını yeniden inşa etmek hususunda ise güçsüz. Otoritesinin kalıntıları ise çoktandır kayıplara karışmış durumda. Güvenli bunkerinde oturarak 44 yaşındaki “piyanist” (eski keberelerinden birisinde cinsel organı ile piyano çalmışlığı vardır) şimdilerde kendisinin en iyi kotardığı iki işle ilgileniyor yalnızca: Uluslar arası planda kendi reklamını yapmak ve de halen sponsorlarından gelmeye devam eden “yardım” ve “desteklerden” testere dilimleri ile kendi lehine menfaat sağlamak.

Elektrik ve su konusunda yakında atamanlardan bile medet umulabilir

Bu durumda tek tek bağımsız Ukrayna sakinlerine ne kalıyor?!.. Belki de, pazardan satın alınmış otomatik silahları kuşanıp, başlangıç olarak yerel yurtsever-atamanlara gitmek. Olasılıkla atamanın kendisi en azından evlere elektrik ve dolayısıyla ışık getirebilir ve de şehre su kaynağı sağlayabilir… Üç sene önce “halkın hizmetkârı” partisinden kopup gelinmişti, ancak her şeye rağmen kesin olan bir şey var ki o da, artık kimsede bu konuda bir umut yok…