Zelenski: Rusya tahıl koridoru anlaşmasını uygulamamanın yollarını bulacaktır

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2022 Pazar 1:06 am - Güncelleme: 24 Temmuz 2022 Pazar 1:06 am

Ukrayna’nın Odessa kentinin limanına Rusya’nın füze ile saldırdığı iddia edildi. Ukrayna Lideri Vladimir Zelenski, Rusya’nın tahıl koridoru anlaşmasına uygulamamak için saldırdığını söyledi.

İstanbul’da Rusya ve Ukrayna arasında ‘tahıl koridoru’ anlaşması imzalandı. Anlaşma ile birlikte Ukrayna, limanlarından başta Avrupa olmak üzere dünyaya tahıl ihraç edecek. Anlaşmadan bir gün sonra Ukrayna’nın Odessa kentinin limanında patlama meydana geldi. Kiev yönetimi Rusya’nın saldırdığını iddia etti. Moskova yönetim de iddiayı yalanladı.

Gerçekleşen patlama hakkında açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Odessa ‘saldırısının’ Rusya’nın tahıl anlaşmasını uygulamamanın yollarını bulacağını gösterdiğini söyledi.  Zelenski, “Bu sadece bir şeyi kanıtlıyor; Rusya ne söylerse söylesin bunu uygulamamanın yollarını bulacaktır” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak da, “Ruslar sistematik olarak gıda krizi oluşturuyor ve insanları mağdur etmek için her şeyi yapıyor. Kıtlık terörü devam ediyor. Dünya harekete geçmeli” dedi.

Hulusi Akar’dan ‘Odessa’ açıklaması: Ruslar saldırıyla alakalarının olmadığını belirtti