Zaynal Abakarov kaçtı mı?

Yayın tarihi: 12 Ekim 2022 Çarşamba 4:18 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2022 Çarşamba 4:20 pm

Tunceli’de 5 Ocak 2020’de kaybolan ve hala haber alınamayan Gülistan Doku’nun avukatı Ali Çimen, baş şüpheli Zaynal Abakarov’un adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra emniyete bir kez bile imza vermediğini söyledi. Adreslerine ve telefonuna 7 aydır ulaşılamayan Abakarov’un Türkiye’den kaçıp kaçmadığı ise merak konusu.

Tunceli’de, 5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamayan Gülistan Doku’nun, kaybolmadan önce son görüştüğü kişi olduğu belirtilen Zaynal Abakarov gözaltına alınıp 18 Mart’ta adli kontrolle serbest bırakıldı. Doku dosyasında tek şüpheli olan ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçuyla 15 günde 1 imza atma şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest kalan Zaynal Abakarov’un adli kontrol şartının adreslerinde olmadığı, telefonuna ulaşılamadığı için tebliğ edilemediği öğrenildi. Yazı adresine ulaşamadığı için Zaynal Abakarov’un polis merkezine gitmeyip imza atmadığı, adresinde bulunmadığı ve telefonlarının kapalı olduğu 24 Ağustos 2022’deki emniyet tutanağına da yansıdı.

Gülistan Doku davasında Zaynal Abakarov için mahkemeye zorla getirilme kararı

“BAŞ ŞÜPHELİNİN KAÇMA ŞÜPHESİ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİK”

Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, dosyada tek şüpheli olan Zaynal Abakarov hakkında yurt dışına çıkmama ve imza atma tedbiri uygulandığını hatırlatarak, “Bu kararın üzerinden 7 ay geçti ve karar hala uygulanmadı. Bu tedbirin uygulanması için emniyete gönderilen yazıda baş şüphelinin telefonuna ulaşılamadığı, adres bilgilerinin yetersiz olduğu ortaya çıktı. Böyle bir tutanak da dosyamıza girmiş oldu” dedi.

Av. Çimen şunları kaydetti:

“Biz bu aşamada da tedbirin yetersiz kalacağını, kişiye ulaşılamayacağını, baş şüphelinin kaçma şüphesinin bulunduğunu söylemiştik. Bu tezimizin de doğru olduğu ortaya çıkmış oldu. Gülistan Doku soruşturması 1000’inci gününü aştı. Günler günleri kovalıyor. Gerçekten de soruşturma sıhhatli bir şekilde yürütülmüyor. Şu aşamada da henüz biz şüphelinin cep telefonu üzerindeki bilirkişi incelemesini tamamlayamadık. HTS raporları üzerinde veri çalışmasını henüz tamamlayamadık. Soruşturmamız gerçekten de akamete uğramış durumda, bu soruşturmanın bir an önce etkin bir şekilde, sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için gerekli çalışmaların başlatılmasını bekliyoruz.”

Avukat Ali Çimen

“TÜRKİYE’DE Mİ YOKSA KAÇTI MI BİLMİYORUZ”

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, “Kardeşimden 1012 gündür haber yok. Dosyanın şüphelisi Zaynal Abakarov’a adli kontrol şartıyla serbest bırakılma kararı çıkartılmıştı. Zaynal’ın 7 aydır hiçbir yerde imzası yok. Zaynal, Türkiye’de mi yoksa kaçtı mı bilmiyoruz. Antalya Emniyeti 7 aydır Zaynal Abakarov’a ulaşamamış. ‘Adresini bilmiyoruz, telefonlarına ulaşamıyoruz’ diyor. Normal olarak gözaltı kararı çıkmıştı ve evinden almışlardı. O adrese neden gitmediler ya da tebligat yazısını kapıya neden asmadılar? Türkiye’de adli kontrol şartı olan 1 kişiye nasıl 7 aydır tebligat yapılmaz? Zaynal’a zaman mı kazandırıyorlar? Yurt dışına kaçsaydı bunun sorumlusu kim olacaktı?” diye konuştu.

Aygül Doku

ZAYNAL ABAKAROV’UN ANNESİ KONUŞMAK İSTEMEDİ

Telefonla ulaşılan, Zaynal Abakarov’un annesi C.Y. ise konuyla ilgili konuşmak ve açıklama yapmak istemediğini söyledi.