Zam tufanının ardından Erdoğan Azerbaycan şarabını onayladı!

Yayın tarihi: 1 Mart 2024 Cuma 10:44 pm - Güncelleme: 1 Mart 2024 Cuma 10:44 pm

Alkol ürünlerine zam üstüne zam yapan AKP iktidarı Azerbaycan’la gümrük vergisiz şarap ithalatı anlaşması yaptı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan’dan sıfır gümrük vergisi ile yılda 1,5 milyon litrelik şarap ve fermente edilmiş alkollü içki ithal edilmesini onayladı.

TBMM’de kabul edilen ve  Azerbaycan’dan ithal edilen 1.5 milyon litrelik şarap ve fermente edilmiş alkollü içki ithaline onay veren kanun AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylanarak yürürlüğe girdi.

Alkole vergi üstüne vergi koyan iktidardan Azeri şarabına vergi muafiyeti!

İKTİDARIN OYLARIYLA KABUL EDİLDİ

Azerbaycan ile Türkiye arasında imzalanan anlaşma kanun teklifi haline getirilerek TBMM’ye sunulmuştu. Geçen hafta Meclis’te yapılan görüşmelerde teklif iktidardan gelen 273 oyla kabul edildi. İki ülke arasında bu konuda “Tercihli Ticaret Anlaşması” imzalandı.

TÜRKİYE DUT, AYVA, DEMİR ÇELİK ALACAK

Türkiye ile Azerbaycan arasında yapılan anlaşma 10 yıl süre ile geçerli olacak. Türkiye Azerbaycan’dan sıfır gümrük vergisi ile şarap, dut, ayva, demir çelik ürünleri ve ambalaj malzemeleri alacak.

Türkiye ise Azerbaycan’a bakır tel, çamaşır makinesi, monitör, video kaydedici cihaz, motorlu taşıt aksamı ve alüminyum gönderecek. Azerbaycan da bu ürünlerden gümrük vergisi almayacak.

ALKOLE ZAM ÜSTÜNE ZAM

Türkiye’de bozulan ekonomik yapının faturasını halka kesen AKP iktidarı ÖTV’lere yaptığı zamlarla birlikte alkollü içkileri zam yağmuruna tuttu.

Kaynak: TELE1