Zafer Arapkirli’den Fatih Portakal’a tepki: Senin adına utandığımdan ismini gizledim

Yayın tarihi: 9 Eylül 2023 Cumartesi 10:34 am - Güncelleme: 9 Eylül 2023 Cumartesi 10:35 am

Gazeteci Zafer Arapkirli, tatile gittiği yerleri sosyal medyadan paylaşan meslektaşı Fatih Portakal‘ı reklam yapmakla suçlayarak topa tuttu.

Gazeteci Zafer Arapkirli, meslektaşı olan Fatih Portakal’ı reklam yapmakla suçlayarak, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluklar Bildirgesi’ni hatırlattı.

Portakal, İtalya tatilinde kullandığı turizm firmasını övmüştü.

Arapkirli, Portakal’ın bu paylaşımına tepki göstererek Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluklar Bildirgesi’nde yer alan “”Gazeteciler ilan, reklam, tanıtıcı reklam veya sponsorlu metinleri yazmamalı, reklamlarda yüzü ya da sesiyle yer almamalı, sosyal medya hesaplarında, web sitelerinde, bloglarında vs. de reklam, tanıtım, ürün yerleştirme yapmamalıdır. Tanıtım veya reklam yüzü olarak algılanmasına sebep olacak durumlardan kaçınmalıdır” ifadelerini hatırlattı.

Fatih Portakal’dan hükümete: Salak değilim, ödemiyorum

‘AYIP’

Arapkirli şöyle devam etti: “Sevdin bu reklam işini İnadına yapıyorsun. Senin adına utandığımdan, ismini gizledim. Ama, ayıp. Dişçi, berber, gözlükçü, köfteci, lahmacuncu vs. yetmedi. Şimdi de turizmci REKLÂMI… -Magazin figürü değil, gazetecisin. -Millet merak etmiyor. -Meslek etiğine aykırı.”

Arapkirli daha önce de Portakal’ın Datça’da gittiği bir mekana ilişkin paylaşımına sinirlenmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Gittiğiniz bir mekânın, özellikle de pahalı ve şatafatlı bir yerin (ismen) reklamını yaparak paylaşımda bulunmak, bir gazetecinin aklından bile geçirmemesi gereken bir iştir.

1. Görgüsüzlük

2. Hele ki böyle bir devirde, ahlâksızlık

3. Meslek etiğine aykırıdır.”