Yüz binlerce emekli bu işlemi yapmazsa promosyonlarını alamayacak!

Yayın tarihi: 5 Nisan 2024 Cuma 9:35 am - Güncelleme: 5 Nisan 2024 Cuma 9:35 am

Zam bekleyen emeklilere ‘para yok’ diyerek ‘promosyonla’ teselli eden AKP iktidarı maaşını PTT’den yapılan ödemeleri kapsam dışı bıraktı. Yıllar önce promosyonlarını PTT’den alan milyonlarca emekli, yeniden promosyon almak için maaşını bankalara taşımak zorunda.

Yüksek enflasyon ve açlık arasında ezilen emeklilerin zam beklentisine “hazine’de para yok” yanıtını veren AKP iktidarı, milyonlarca emekliyi ‘promosyon’ tesellisi ile avutmuştu. Kamu bankaları ve özel bankaların aralarında bulunduğu 19 banka ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanan protokol ile emeklilerin, maaşlarına göre kademeli olarak verilen promosyon tutarlarında değişikliğe gidilmişti.

Emekliler müjde diye duyurulan ‘uçak bileti’ indirimine isyan etti: Ekmek alacak paramız yok

PTT DAHİL EDİLMEDİ

Söz konusu değişikliğe, yıllar önce promosyon kampanyasında yer alan PTT dahil edilmedi. Türkiye’de milyonlarca emekli, yeni emeklilik sürecinde ek bir bildiride bulunmaması halinde devlet tarafından PTT’ye atanıyor ve maaşları bu kurumdan alınıyor. Bu nedenle PTT, Türkiye’de en çok ileri yaşlı emeklinin maaşını aldığı kurum olarak bilinirken, bazı durumlarda ise ATM kullanmayı bilmeyen ve köyünün civarında yalnızca PTT bulunan emekliler, maaşlarını gişeleri kullanarak çekiyor.

BAŞKA BANKALARA TAŞINMAK ZORUNDA

Söz konusu durumlar, promosyon ödemesi için başka bankalara maaş taşıma konusunu imkansız hale getirirken, eski yıllarda olduğu gibi PTT’den promosyon almak isteyen emekliler hükümete çağrıda bulunmaya devam ediyor.

PTT, son olarak 2020 yılında emeklilere yönelik bir promosyon kampanyası duyurmuş ve maaşını üç yıl boyunca aynı kurumdan alacağını taahhüt eden emeklilere, 3600 TL ödeme yapılacağını belirtmişti.

Kaynak: TELE1