Yüz binlerce adayı ilgilendiriyor! Askerlikle ilgili düzenleme yolda

Yayın tarihi: 13 Ocak 2023 Cuma 11:06 am - Güncelleme: 13 Ocak 2023 Cuma 11:06 am

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç askerlik işlemleriyle ilgili yeni bir düzenleme yapılacağını söyledi. Buna göre artık asker adayları, işlemlerini askerlik şubeleri yerine e-Devlet üzerinden tamamlayabilecek.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç askerlik işlemleriyle ilgili açıklama yaptı. İşlemlerin artık askerlik şubelerinden değil e-Devlet üzerinden tamamlanabileceğini ifade eden Koç, “Askerlik hizmetini tamamen dijital hale getiriyoruz.” dedi.

“ASKERLİK HİZMETİ DİJİTAL HALE GELİYOR”

Koç’un açıklamaları şöyle:

“Vatandaşların e-Devlet hizmetine daha kolay ulaşması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl her erkek vatandaşımızın hayali olan askerlik hizmetini tamamen dijital hale getiriyoruz. Askerlik başvurularında dijitalleşmeye gideceğiz.

Gençlerimizi bundan sonra asker alma şubelerine götürmek istemiyoruz. Vatandaşlarımız yoklama sürecinden bakaya sürecine kadar her şeyi bilecekler. Bu ay ya da gelecek ay Savunma Bakanlığımızla birlikte bu hizmeti açmış olacağız. Bu da en fazla kullanılan hizmetlerden birisi olacak.”

“EN FAZLA KULLANILAN HİZMETLERDEN BİRİSİ OLACAK”

“İçinde bulunulan çağa ‘dijital çağ’ denildiğini ve bu çağda herkesin veri üreten bir fabrikaya dönüştüğünü vurgulayan Koç, ardından e-Devlet’e değinerek, şunları söyledi;

e-Devlet, 6 bin 700’ün üzerinde dijital hizmetin verildiği, belki dünyadaki en büyük dijital ortam. 2008’de 22 hizmetle başlandı. 15 senede 6 bin 700 hizmete ulaşmış durumdayız. Dijital Dönüşüm Ofisi olarak, sadece e-Devlet kapısındaki sunulan hizmetlerin sayısını artırmak değil, aynı zamanda kullanım miktarlarının artırılmasını istiyoruz.

Geçen seneyi, yaklaşık 62 milyona yakın kullanıcıyla kapattık. Bu 62 milyon kullanıcı sayımız çok değerli. Çünkü biz 15 yaş üzerindeki bütün vatandaşlarımıza, e-Devlet kapısı, şifresi ve kullanma yetkisi veriyoruz.”

Bedelli askerlik ücreti belli oldu