Yurttaşlardan IBAN yanıtı: ‘Zırnık yok’

Yayın tarihi: 31 Mart 2020 Salı 4:55 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2020 Çarşamba 10:45 am

Koronavirüs salgınıyla mücadele eden ülkelerde halka ekonomik destek paketleri sunulurken Türkiye’de en zor günde halktan para istenmesine yönelik tepkiler devam ediyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası koronavirüs salgını nedeniyle “Milli Dayanışma Kampanyası” başlattıklarını açıkladı. Şahsının da 7 maaşla katılıp başlattığı kampanyaya yurttaşlar “Zırnık yok” etiketi ile yanıt verdi. Tepkiler, Erdoğan ve ailesi ile Saray şatafatına yöneldi.

İktidar partisinin bağış kampanyaları! Halktan 760 milyon TL toplandı!

Erdoğan’ın salgınla mücadele için yurttaşlardan “bağış” toplamasına yönelik tepkiler devam ediyor. Erdoğan’ın yaklaşık 579 bin lirayı bulan 7 maaşını da bağışladığı kampanya sırasında sosyal medyada başlatılan “IBAN” ve “Zırnık Yok” etiketleri kısa sürede Türkiye gündemine girdi.

IBAN tepkisi! Türkiye Devleti, vatandaşına para yerine IBAN numarası verdi

Kampanyayı protesto eden yurttaşlar, iktidarın daha önce topladığı paraları ilgililere ulaştırmamasından, Saray’ın lüks yaşamına, Erdoğan’ın makam aracı filosuna kadar birçok konuyu hatırlattı.

Dev bütçesi ile dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanlığı da eleştirilerden payını aldı.

Bazı yurttaşlar ise bağış yapmaları için dünya listelerine girip vergi borçları sıfırlanan yandaş müteahhitleri işaret etti.